Most fúziós ázsiai vizekre  eveztünk. Aki szereti az indiai/kínai/thai ízeket, és a Maharaja/Himalaya  éttermeket - az vélhetően jól érezte magát soron következő ételkelandunkon,  amelyet a főleg friss  mangóra- és chilikultúrára építő RED MANGO étteremben tartottunk.          
 A hely  szeretné bebizonyítani, hogy az olcsó, de rossz minőségű , valamint a  drága és  gourmet ázsiai helyek között márpedig létezhet az a bizonyos ARANYKÖZÉPÚT, ahol  kiváló alapanyagokból, alázattal és szeretettel készülnek finom ételek az ügyes  indiai/nepáli mesterek és thai/kínai/magyar vendégszakácsok által. Az éttermet  Jham Kulvinder Singh (Kuki), a Maharaja/Himalaya éttermek tulajdonosa nyitotta,  ami garancia arra, hogy jó minőségű, finom ételeket kapjunk.
  A korábban "Julcsi  Mama Kifőzdéjeként" üzemelő Kolosy-téri hely NAPPAL megtartja magyaros ízeit,  amit REGGEL 8 órától egy jó minőségű reggeli előz meg. ESTE viszont a fúziós  ázsiai irány lesz a mérvadó. Az esti részleg egylőre "próba üzemmódban" működik  - mi lehetünk az elsők közt, akik kipróbáljuk.
  
 A  mangóról
  
 A csonthéjas mangó  (mangifera indica) a legízletesebb egzotikus gyümölcsök közé tartozik, emellett  az indiaiak szent fája is - már  vagy 4,000 éve. A szömercefélék családjába  tartozó mangó távoli rokona a  kesudiónak és a pisztáciának. Kelet-Indiából a buddhisták közvetítésével jutott  Kelet-Ázsiába, majd Malajziába. Innen a portugáloknak és perzsáknak köszönhető  továbbterjedése. A mangó alakja tojásdad vagy vesealakú, héja zöldes-pirosas  árnyalatú, de színe a sárgáig változik. Maga a gyümölcs húsa narancssárga színű,  íze és állaga az őszibarackéhoz hasonlít. A mangófa akár húsz méterre is  megnőhet, és az ültetéstől számított negyedik - hatodik évben fordulnak termőre.  Termése a szilvanagyságtól a dinnyenagyságig terjed. A mangó fő  termőhelyei Közép- és Dél Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Izraelben  találhatóak. 
 A mangó a szerelem szimbóluma, ami Jham Kulvinder Singh szerint annak  afrodiziákum mivoltában mutatkozik meg, illetve tápláló, laktató, ízletes  gyümölcs is. Nem csupán kellemes ízű vitamin- és ásványi anyag forrás, hanem  enzime gyomorvédő hatású is. A mangó gyümölcshúsának tápértékét nagy  szénhidráttartalma adja. Vitaminok közül megtalálható benne az A-provitamin, B1,  B2 és az E vitamin is. Ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, hiszen foszfort  és kálciumot ugyanúgy tartalmaz, mint nátriumot, magnéziumot vagy vasat. Béta  karotin tartalma miatt kiváló káliumforrás, rosttartalma segíti az  emésztést. Jótékony hatással van a szívműködésre, emellett  csökkenti a vér  koleszterin szintjét is.
  
 (forrás: hazipatika.com)
  
 A Lucullus vacsorája friss mangóval és chilivel a következőképp alakult: 
  
 leves
 * csirkeleves mangóval és  chilivel
  
 előétel
 * mangó salsa friss, indiai csodamangóból
 * patties, azaz  gyömbéres-fokhagymás-mangós burgonya
  
 főétel
  
 * chilis húsgolyók chutney-val és házi pepino chili szósszal
 * mangós csirkecurry
 * kókuszos hal curry
 * zöldséges pirított tészta
 * hagymás baszmati rizs
  
 desszert
 * mangó-menta koncert
  
   A vacsorán (ami nagyon jól sikerült egyébként) bemutattuk az Alphonso és Badami mangófajták helyes felvágását,  kimagozását, felhasználását, valamint a lé kiszívásának egyetlen módját - hacsak  például a kezünk áll rendelkezésünkre.