HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Egybeolvad a Tapería de Sergio és az Artesano étterem

2009.05.13. 23:07 lucullus

 

Egybeolvad az ex-Tapería de Sergio és az Artesano spanyol étterem, aminek következtében új szellemiségű és koncepciójú étekműhely alakul Budapesten. Az új hely ezen túl az "Artesano Spanyol Tapas Bár és Étterem" nevet viseli, és helyileg megmarad az Ó. utca 24-26.-ban, a VI. kerületben. A tulajdonosok design- és színváltoztatásokat és ígérnek. A "rusztikus" vonalért, egyben az étterem tapas-különlegességeiért Sergio mester lesz a jövőben a felelős, aki eredeti ízvilágával már kivívta az ínyencek és a szakma elismerését. Az avantgard konyháról és a spanyol konyha csúcsétkeiért Jarabek Bence tulajdonos  és a már bizonyított szakács-csapat felelnek a jövőben. Az étlapon a tapasok mellett ily módon továbbra is helyet kapnak a baszk, andalúz és katalán különlegességek. A 2008-ban Magyarország egyik legjobb éttermévé választott Artesano autentikus alapanyagaival, jól elkészített ételeivel, ízletes (és olcsó) napi menüjével, valamint tematikus vacsoráival nyerte el az ínyencek és itt élő spanyolok tetszését. Az étterem a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület akapító tagja, aktív résztvevője.

Tematikus vacsorák,  különleges rendezvények

Az átalakulás első lépéseként hagyománytermető céllal, május 16-ától az Artesano útjára indítja szombati tapas-büfé ebédjét, amely hagyományos Spanyol és Dél-Amerikai ízekkel várja az érdeklődőket 2,900 Ft/fő áron (italok nélkül).
Júniusban Sergio spanyol főzőkurzusra várja az érdeklődőket, míg az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság együttműködésében ismét újabb spanyol sztárséf látogat el hazánkba (és az Artesano-ba). Enrique Sánchez Gutiérrez a madridi Grupo Laraza Executive Chef-je (egyben televíziós sztárszakács) a tervek szerint magyar séfeknek tart egynapos profi séfkurzust, amit  főzőbemutató, sherry-borkóstoló és andalúz ínyencvacsorák kísérnek az Artesano-ban.

Továbbbi információ 

Artesano Spanyol Tapas Bár és Étterem
+3620-2408530

www.artesano.hu
www.lucullusbt.hu

 

 

 

komment

Címkék: artesano

süti beállítások módosítása