HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

I. Andalúz Séfkurzus (és kísérőrendezvényei)

2008.04.14. 22:26 lucullus

 

Teltházas andalúz mesterkurzus magyar séfeknek-
Kezdetét vette az Andalúz Gasztro-Napok c. rendezvénysorozat

Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület szervezésében egynapos andalúz mesterkurzusra került sor a VII. kerületi VIK Vendéglátóipari Iskolában. A magyar séfeknek szóló rendkívüli eseményt - a cordobai El Choco étterem számos kitüntetéssel büszkélkedhető andalúz mesterszakácsa, Kisko García tartotta Budapesten. Az esemény célja az volt, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek a Magyarországon a jelentőségéhez képest még sajnos módfelett alulreprezentált andalúz és spanyol gasztronómiai kultúrával, és saját éttermeikben is reprodukálják majd az elkészült fogásokat. A mesterkurzuson a következő ételek voltak benne a „tananyagban”:

* Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral;
* Andalúz kagylótorta, kandírozott naranccsal és mazamorrával;
* Friss kagyló tökkrémmel is misoval;
* Articsóka olíva olajban, huelvai fehér garnélarákkal;
* Spanyol tengeri hal, rucola szósszal és tintahal csíkokkal;
* Borjú szűzérme, zöldséges és córdobai fűszerekkel ízesített kuszkusszal;
* Mandulakrémben áztatott kenyér.

Az eseményen emellett sor került igazi andalúz sonkaszeletelésre is, hisz Andalúziában valódi szertartásnak tekinthető a „corte de jamón”, vagyis a sonkaszeletelés mestersége. A sonkán kívül nem hiányozhatott a repertoárból a többi autentikus andalúz hozzávaló sem (olívaolaj, olajbogyó, borecet), melyek kiemelt főszerepet kaptak az egész napos program során.

Tovább a megkezdett úton 

Naszály Éva, az Extenda igazgatója örömmel konstatálta az eseményen, hogy újabb dimenziókban jelent meg hazánkban az andalúz gasztronómia kultúra, amit a jövőben is folytatni, bővíteni szeretnének.
Turóczi Gábor, az Északi-sarkot, a Góbi-sivatagot és a Budapest-Bamako rallyt is meghódító Lucullus Baráti Társaság elnöke elmondta, hogy örömmel vettek részt a társszervezésben, és már számos más neves külföldi séf Magyarországa hozatalában is gondolkodnak.
A kurzus ünnepélyes megnyitóján tiszteletbeli vendégként részt vett Váncsa István és B. Tóth László, az esemény esti díszfogadásán pedig - amelyet a most nyíló Arteseno spanyol étteremben tartottak meg - Rafael Valle, Spanyolország nagykövete és Enrique Alda Spanyol Kereskedelmi Tanácsos is elismerő szavakkal nyilatkoztak a kezdeményezésről.
A mesterkurzus mellett két ínyencvacsora, egy borkóstoló és egy andalúz vendégszereplőkkel dúsított csokoládékóstoló is megrendezésre kerül, hogy a séfeken kívül a szélesebb körben vett nagyközönség is megismerkedhessen az andalúz konyha remekműveivel.  

További Információ 

Lucullus Baráti Társaság
Cím: 1138-Budapest, Berettyó u. 7/1.
Tel: (+36 20) 240-8530
E-mail: elnokseg@lucullusbt.hu
Web: www.lucullusbt.hu

 

 

 

 

 

Fotók a séfkurzusról:

Szólj hozzá!

Címkék: szakácsversenyek andalúz konyha

süti beállítások módosítása