Teltházas andalúz mesterkurzus magyar séfeknek- Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület szervezésében egynapos andalúz mesterkurzusra került sor a VII. kerületi VIK Vendéglátóipari Iskolában. A magyar séfeknek szóló rendkívüli eseményt - a cordobai El Choco étterem számos kitüntetéssel büszkélkedhető andalúz mesterszakácsa, Kisko García tartotta Budapesten. Az esemény célja az volt, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek a Magyarországon a jelentőségéhez képest még sajnos módfelett alulreprezentált andalúz és spanyol gasztronómiai kultúrával, és saját éttermeikben is reprodukálják majd az elkészült fogásokat. A mesterkurzuson a következő ételek voltak benne a „tananyagban”: * Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral; Az eseményen emellett sor került igazi andalúz sonkaszeletelésre is, hisz Andalúziában valódi szertartásnak tekinthető a „corte de jamón”, vagyis a sonkaszeletelés mestersége. A sonkán kívül nem hiányozhatott a repertoárból a többi autentikus andalúz hozzávaló sem (olívaolaj, olajbogyó, borecet), melyek kiemelt főszerepet kaptak az egész napos program során. Tovább a megkezdett úton Naszály Éva, az Extenda igazgatója örömmel konstatálta az eseményen, hogy újabb dimenziókban jelent meg hazánkban az andalúz gasztronómia kultúra, amit a jövőben is folytatni, bővíteni szeretnének. További Információ Lucullus Baráti Társaság
|
Fotók a séfkurzusról: