Az egyéves LUCULLUS évfordulónkat azon a helyen ünnepeltük, ahol egy évvel ezelőtt a mozgalom elindult: a CHINA LANZHOU étteremben. Az ételsorról, a helyről és a kínai konyháról ezúttal nem írunk regéket, hiszen ezt alaposan, és kimerítően már megtettük, számtalan alkalommal.
Büszkék vagyunk arra, hogy stabilan növekvő pályára állt a LUCULLUS BT, és tagjaink mind a köz, mind a magánéletükben egyre komolyabb szószólóivá válnak a lassú, élvezetes, az ételeket tisztelettel övező kultusznak.
A vacsora végén felvágtuk a LUCULLUS BT tortát, és néhány bátrabb tagunk megkísérelte követni Gucheng mester tésztanyújtó mozdulatait, kisebb nagyobb sikerrel.
ÖT ELEM ÉTELSOR
FÖLD
- szójaszószban ezer napig érlelt sertésnyelv
- szójaszószban pácolt marhahús
- hideg kínai zöld zöldség
- sós szója tofu
- savanyú és pikánsan csípős burgonyasaláta
- erőspaprikás szószban hallgatózó pácolt sertésfül
- szezámolajban pácolt kacsazúza
- hagymás, kisfejű, üvegben lakó, ám hosszú tügomba
- zelleres mogyoró: egy zeller-egy mogyoró
TŰZ
- mentával és hússal töltött padlizsánkarikák
- dinsztelt császárszalonna
- Fokhagyma gőzében párolt Yo Cai
- szárazra főtt birka, csípős paprikával, zöldhagymával
- húsos derelye
- kínai zöldség illatos gombával
- marhahús osztrigaszósszal
- sok-sok-sok pirospaprikával készült ínycsiklandó kacsamáj
- hagymás csirkehús pekingi módra
- meleg sertéspacal kínai savanyú káposztával
- currys marhahús
- Köret: rizs