HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A MAHARAJA KARI ÉS A NEPÁLI JAKTEJ TITKA, azaz beszélgetés Jham Kulvinder Singh-hel, a Maharaja és a Himalaya éttermek tulajdonosával.

2004.12.02. 23:00 lucullus

Tíz angolból kilenc biztos, hogy rávágja: „curry!” - ha a leghíresebb angol fűszerről érdeklődünk a szigetországban. Nagy szó ez, ha egy volt angol gyarmat pikáns fűszere ily sikeresen szerepel a ködös, ingerszegény Albionban. Ezzel csak egyetlenegy gond van: az emberek meglehetősen összekeverik az egyik curryt a másik curryval és nem tudnak különbséget tenni a curry-por és a curry-patta között sem. Szegények pedig curryba is folytanák óriási bánatukat, hacsak, nem derítenénk ki az igazságot, és nemcsak ezzel, hanem az egész indiai gasztronómiával kapcsolatban. Ami, by the way, a kínai konyhához hasonlóan olyan, mint egy önálló univerzum. Erről beszélgettem Magyarország első és legrégebbi indiai éttermének, a MAHARAJAnak a létrehozójával és tulajdonosával, JHAM KULVINDER SINGH-hel (1034 Budapest, Bécsi út 89-91, tel: 250 75 44, és Budapest, Csengery u. 24., tel: 351 12 89). Az ő nevéhez fűződik kis hazánk első és egyetlen nepáli étterme, a HIMALAYA is (1061 Budapest, Csengery u. 24., tel: 351 12 89), amely nemrégiben nyitotta ki a kapuit.


A maharaja kari és a nepáli jaktej titka

Szólj hozzá!

Címkék: indiai konyha nepáli konyha

süti beállítások módosítása