Most egy igazi szlovák konyhai kalandra indultunk, csülökkel, halakkal, rengeteg szlovák sörrel, becherovkával stb. Az érdekessége a dolognak az volt, hogy minderre a Popeye hajón került sor, szemben az esztergomi bazilikával (ez a látkép nem nagyon ismert), Tóthföld partjainál, a Dunán ringatózva, a nemrég épült Mária Valéria híd szlovák hídfõjétõl nem messze. Ezt az eseményt követte a hatalmas szlovák éjszakai kocsma- és mulatólátogatás, amit másnap a párkányi termálstrandon pihentünk ki, végiglátogatva a Kárpát-medence leghosszabb strandi büfésorát.
GABIBÁ KEDVENCEIBÜL':
Elõ-, utó- és fõétel
- Mindenekelõtt az Aranyfácán és a Kelt nevû helyi csapolt sörök, valamint a híres helyi pálinkák: a Becherovka és a Borovicka
Levesek
- Tyúkhús- és dunai halból készült halászlé várta sörrel már egyébként kibélelt gyomrunkat
Fõételek
- Felvidéki tepsis csülök: burgonyás szalonnás sült csülök sajttal megszórva (ellepve) gazdagon
- A dunai matrózok kedvence, azaz sertés karaj szalonnás-mustáros öntettel
- Rántott haltál dunai- és nem dunai halakból egyaránt (4-5 féle hal)
- "Bachovsky" - prézli nélküli, ám mégis különleges, tejes-fûszeres bundában leledzõ hús, sajttal kibélelve
- Na és a knédli - sült krumpli - káposzta köretkombináció (Vagy eszméletlen triász?), mely maga a földi paradicsom
- Brinzovy Halusky - az echte juhtúrós szlovák sztrapacska rokon
Desszert
- hát ez az, ami már nem nagyon fért belénk, de azért bedobtunk pár adag "buchtinát", azaz a különleges szlovák lekváros buktát!
A kiszolgálás gyors és precíz, a felszolgálók jól beszélnek magyarul, de még a tulajdonos is, az ételek pazarak - kihagyhatatlan kaland, ha átvergõdünk a Mária Valéria hídon és a zord határõrökön!