HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

GRÚZ VACSORA VOLT: HACSAPURI ÉS TÁRSAI TAROLTAK

2014.10.17. 16:39 lucullus

FUN PALACE.JPG

Dear Ínyenc Társ, Kedves LBT Tagok!

Most végre megtudhattuk, miből eszik olyan sokat a Lucullus BT elnöke Moszkvában és a Kaukázusban olyan rengeteget és jóízűt: a GRÚZ ételekből. A grúz konyha a világ egyik legjobbja,  még ha most nem is pontosan ismerjük még. Aki pedig volt már nálunk grúzt vacsorálni, az tudja, hogy nem a légbe beszélünk. Bondo Kantaria barátunk, az Aragvi grúz étterem tulajdonosa ugyanis nem viccel: mindent úgy csinál, mint odahaza, Grúziában. AZ ételek rendkívül jóízűek, frissek, élettel telik, és rengeteg van belőlük. Az ázsiai és balkáni ízekhez hasonlít tán az érzés a legjobban. A vacsorák elképesztően jól sikerültek!

A grúz konyháról itt olvashatsz bővebben: http://lucullus.blog.hu/tags/gr%C3%BAz_konyha

Ételeink:

- Aragvi, azaz Parasztsaláta, uborka, paradicsom és friss zöld fûszerek
- Grúz padlizsánsaláta
- Szulguni házi sajt
- Gebzsalia, azaz házi készítésű sajt bazslikomos öntettel
- sotiszpuri azaz kemencében sült grúz kenyérlepény
- hacsapuri megruli, a nemzeti eledel
- Szoko kecze, azaz cserépedényben sült gombafejek vajjal és sajttal
- Harcso, azaz a “telt" leves, hússal, zöldekkel, rizzsel
- Sertéssaslik
- Sült burgonya
- "meglepetés desszert": étcsokoládé-mousse Amazonas menti kakaóbabokból, a gránátalma erejével, Király Anita jóvoltából

Fotókat a www.facebook.com/lucullusbt oldalon találsz!

Címkék: grúz konyha aragvi étterem