HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Kuriózum - ismét örmény vacsorát ült a Lucullus BT

2014.05.07. 21:28 lucullus

021.jpg

 

Sor került a Lucullus BT 3. örmény vacsorájára, ami azért volt különleges, mert tudomásunk szerint Magyarországon már évtizedek óta nincsen örmény étterem. Hogyan tudtuk mi mégis megoldani ezt  a feladatot? Nem mondjuk, hogy könnyen, de így: ismerjük Lefi nénit, akivel régóta jó barátságot ápolunk, és akiben bizony nem kevés örmény vér csordogál. Lefi néni nem más, mint Ghavrilos mamája (Gyradiko), aki csak a kedvünkért, exkluzív módon harmadszor is fakanalat ragadott, hogy újból bevezessen minket az örmény Gasztromennyországba.

Szuperlatívuszokban beszélünk erről, hisz mind ki voltunk már éhezve a Kaukázus étkeire, fűszereire, vendégszeretetére. Az örmény vacsorá(k)ra a nemrég megnyitott Gyradiko étteremben került sor, ahol a nyáron már volt szerencsénk elfogyasztani egy remek vacsorát.

Még egyszer kiemeljük, hogy a kaland exkluzív volt, és csak a Lucullus BT kedvéért került megrendezésre.

Az örmény konyháról  ITT  talál bővebb infót.

Örményiáda..

Előétel
- Paszturma, azaz bélszínből készült pácolt hús vékonyan szeletelve
- Szudzsuch, azaz kolbász-szerű készítmény, salátával, friss korianderrel és tárkonnyal

Főétel
- Ljujle kebab-tál: darált bárány, - csirke és - borjúhúsos kebab petrezselymes lilahagymával, friss paradicsommal és tárkonylevelekkel
- Lahmedzsun töltött zöldségekkel
- Csi köfte bulgurral, azaz búzatörettel
- Bulgursaláta gránátalmával
- Örmény joghurt

Édesség
- “Gata"


Szólj hozzá!

Címkék: örmény konyha gyradiko kisvendéglő

süti beállítások módosítása