HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Megnéztük a La Pláza új reggeli menüjét

2013.06.03. 17:28 lucullus

la plaza.JPG

La Plaza. Egy hely, ami megidézi Spanyolország hangulatát. Az Iberostar hotel földszintjén található étterem előcsarnokába egy üveg szélfogón keresztül vezet az út. Piros huzatú, fehér műanyag forgószékekben várva készülhet fel az ember arra az ízorgiára, ami az étteremben várja.
Az étteremben, ahol a sötétbarna fapadló, a süppedős ülésű, bordó huzatú karfás székek mind a vendég kényelmét szolgálják - miközben andalúz hatásuk átjárja a helyet. A falon lévő szőlőmotívum a borra utal, mely igazán reprezentatív módon, üvegfalak közé fektetve kínálja fel magát a La Plazába érkezőknek.
Az étkező tér legvégén, áttört térelválasztó mögött található a szervizpult, ahol megkóstolhattuk a feltálalt hideg reggelit – Rubin Aquilar szakácsmester új reggeli menüjét. A bőség zavara enyhén zavarba ejtő. Van itt empanadas (tonhallal és zöldségekkel töltött pite, olyan mintha egy ratatouille-t ötvöztek volna jó sok remek halízzel, rendkívül ízletes), egyszerű, ámde ugyancsak ízletes pan catalan (házi, friss kenyérrel),édes tortácskák, többféle sajt és puha lazac is. Kihagyhatatlan például a spanyol sonka (olyasmi, mint a Serrano), felvágottak, többfajta házi joghurt, müzli, zöldségek, és régi kedvencünk – a tortilla espanola tortácska is. (hagyma, burgonya, tojás, só, bors).
Nos gyomrunk kipárnázása jól indult, kaptunk rengeteg frissen facsart narancslevet is, és még jobban folytatódott, hiszen érkeztek a főételek: egy konfitált paradicsomos rántotta, és egy sonkás rántotta (csak tojásfehérjéből). Előbbi nagyon magas mestermunka – a konfitálás sokáig zajlik, a legjobb minőségű spanyol olívaolajjal és a legfinomabb paradicsommal. Ezért az egy darab paradicsomért Spanyolországig lennénk képesek futni! A paradicsom sós-édes-savanyú egyszerre, szájban olvadó, egyszersmind zseniális, és úgy dobja fel a rántottát, mint szancsópancsó a donkihótét. (Félre ne értsenek  - minden finom volt, de ez – kimagaslóan az volt!). A másik nagyon domborodó dolog egy csokoládé mousse (vagy krém?) volt, amely sűrű masszájával etette jól magát: édes, de mégsem az, van valami ebben a pici kis pohárban, ami visszafogja a “lávaként kitörni akaró” kéjes édességet, és így nyújt tökéletes extázist. A séf úrtól egyébként nem állnak messze a molekuláris gasztronómia alapjai sem, amit az étterem étlapja is tükröz. Jó szívvel ajánljuk a helyet mindenki figyelmébe. (A reggeli menü ára egyébként 6100 Ft/fő, ha nem az Iberostar hotel vendégei vagyunk).

Fényképek: http://indafoto.hu/lucullus

Szólj hozzá!

Címkék: la plaza étterem

süti beállítások módosítása