Következő vacsoránkat ismét Nánási Lajos komponálta, akit már jól ismerhetünk pazar francia- és fúziós vacsoráinkról. Lajos 1,5 évet dolgozott egy francia Michelin csillagos étteremben és legalább egy évtizedet töltött el séfként külföldön a Karib-térségben, Izraelben, és a U2 zenekar sztárhotelében. Főztjét sokan kedveljük, ételei “tiszta ízűek, finomak”.
Az ötfogásos francia vacsorát egyébként “könnyített” magyar bisztróvacsorának is nevezhettük volna, hiszen az alapanyagok nagy része magyar volt. Ugyanakkor Lajost a francia konyha mestereként ismerjük (tehát az ételek francia konyhatechnológiával készülnek), sőt, az sem lehet nála meglepő, ha egy-egy ételben távol-keleti vagy afrikai fűszereket is fellelünk. Mindenhol ott van egy kis varázslat; aki kóstolta Lajos főztjét, tudja, miről beszélünk. A vacsorák megdöbbentően jók voltak.
Az ötfogásos francia vacsorát egyébként “könnyített” magyar bisztróvacsorának is nevezhettük volna, hiszen az alapanyagok nagy része magyar volt. Ugyanakkor Lajost a francia konyha mestereként ismerjük (tehát az ételek francia konyhatechnológiával készülnek), sőt, az sem lehet nála meglepő, ha egy-egy ételben távol-keleti vagy afrikai fűszereket is fellelünk. Mindenhol ott van egy kis varázslat; aki kóstolta Lajos főztjét, tudja, miről beszélünk. A vacsorák megdöbbentően jók voltak.
Az Atakámban egyébként nagyon gazdag a választék a remek kézműves borokból is.
Le menüsor
Előétel
Mangalicapástétom vegyes házi savanyúságokkal (zöldparadicsom, savanyú szilva, gyöngyhagyma)
Leves
Medvehagyma-velouté
Főételek
Harcsasteak vajtökkel és gerslivel
Harcsasteak vajtökkel és gerslivel
Nyúlragu belsőségekkel és daragaluskával
Desszert
Grízpuding fehér csokoládékrémmel, diógrillázzsal és mentasziruppal