HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Halászbástya a szobámban?! Igen! Ja, meg a reggeli a Hiltonban...

2012.12.04. 12:39 lucullus

Turóczi Gábor írása (mely ha minden igaz a www.welovebudapest.com portálon is megjelenik)
hilton.JPG
Igen, a Halászbástya teteje a szobámba költözött még egy őszi hétvégén: arra az egy napra, amikor a Budavári Hilton-ban töltöttem egy éjszakát a feleségemmel. Most már kezdem kapisgálni, mi kerül ezen a szobán 160,000 Ft-ba éjszakánként.
 
Az ominózus szobát (illetve egészen pontosan “egy kétszemélyes szobában való 1 éjszakát”) a Hilton és a www.diningcity.com oldal közös Facebook játékán nyertem 2,000 hasonlóan cselekedővel versenyezve. Nem sűrűn fordul elő ilyesmi velem, ezért rendkívüli boldogsággal töltött el a hír.
Első blikkre a szálloda és a szoba semmivel nem indokolja a meglehetősen borsos árat; persze a gyönyörű enteriőr, magával ragadó patinás lobby és gyors, rendkívül segítőkész személyzetet mindenképp meg kell említeni ezt alátámasztandó. A szoba – lényegében egy 2-3 csillagos szállodában is lehetett volna akár (ágy, tv, bútorok, minibár, fürdőszoba...) mindaddig, amíg ki nem tártuk a függönyt, és BE NEM ZUHANT a szobánkba a Halászbástya, mint egy tíztonnás kamion... Jó pár helyen megszálltam már életemben, és a világ sok pontján, de ilyet nem tapasztaltam még sohasem: az ominózus épület szemtelenül bent volt már a szobában, nem eresztett, elcsábított minket, mi meg, mint aki még életében nem látta AZT – elkezdtük ŐT vadul fotózni, persze saját magunkkal együtt. Alatta kis csíkocskaként csordogált a Duna nevű picipatak (a 4. emeleten volt a szobánk), és az Országházat is érinthettük az ujjunkkal ebből a soha nem látott dimenzióból. A várudvarban emberek sürögtek-forogtak, a rakparton pici matchbox-ok furikáztak ide-oda, mi pedig gyönyörködtünk Budapestben, mint a boldog, elégedett gyermekek. Ezután a szobát vettük szemügyre, és gyorsan leesett, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen márkájúak a bútorok, a TV, az ágy, az ágytakaró, de még a vécécsésze és a tisztálkodószerek is. A világ legjobb BRANDJEI ezek, amelyekkel csak a luxusban élők találkoznak. Még egy ok  (a saját márkán, a Hilton-on kívül), hogy miért is ez a drágaság. A minibárban 1900 Ft egy üveg Szentkirályi víz, 1600 Ft egy Red Bull, és 1100 Ft egy kis mogyoró. 5 Euróért a szobába kérhetjük a reggelit (ami egyébként nem is sok, kacérkodtunk a gondolattal), 6000 Ft-ért nézhetünk pornót (4-5 magyar csatorna van, a többi külföldi), extra pénzért meg kaphatunk extra vállfát (egyébként csak vagy tíz volt a szekrényünkben), sőt – ha szeretnénk, akkor “ott-tartózkodásunk alatt igényelhetünk egy Hiltonos e-mail címet is, s ha jön rá e-mail, akkor azt odaadják nekünk kinyomtatva”, meg hasonló őrületek... Az étterem “ehhez képest” nem vészes árban: a főételek 3-6 ezer Ft közt vannak, egy leves 2-3 ezer, egy desszert – úgyszintén. Mi az általunk nagyon kedvelt Atakám-ban vacsoráztunk, ezért Hiltonos vacsoraélményekről most nem számolhatunk be, ellenben a reggelit itt fogyasztottuk el, ami viszont már megér egy misét. (Nekünk benne volt a nyereményben a reggeli, de a szoba ára nem tartalmazza azt – ez 28 Euro fejenként pluszban).
A reggeli életem legjobb reggeliző élményévé lépett elő. Először is egy nagyon kedves fogadópincér az asztalodhoz kísér, és megkérdezi, hogy hozhat-e frissen facsart narancslét, kávét, vagy teát. Nem gépi narancslét, vagy ihatatlan szállodai ananászlét, nem, azt itt nem ismerik. Az asztalod úgy van felszerelve, mint egy Michelin csillagos étterem asztala vacsorához, és már eleve roskadozik a késektől, kanalaktól, villáktól, vajaktól, poharaktól, vázáktól, satöbbiktől. Fine dining stílusú vendéglátás ez a javából, és persze a legjobb fajtából. Most már legalább öten legyeskednek körülöttünk; és lesik minden kívánságunkat. Nem tolakodóak, szinte észrevehetetlenek, azonban, ha egy tányér kiürül, vagy pohár, akkor abban a minutumban ugranak és eltakarítják vagy pótolják az italt. A svédasztal olyan bőséges, hogy tíz reggeli is kitelne belőle, és a füstölt lazac- és makréla ugyanúgy szerepel a kínálatban, mint a rántott brokkoli-falat, vagy zöldfűszerekkel és friss kecskesajttal grillezett paradicsom. Van többféle (kiváló minőségű) sült kolbász, rántotta, sült szalonna, mindenféle egyéb tojás, friss croissant, vagy nyolcféle friss kenyér, lekvárok, óriási saláta- és sajtválaszték, dizájnosan kivágott grapefruit és vérnarancs-hús, és persze édességek, amelyek egy top francia étteremben is megállnák a helyüket. Minden rendkívül ízletes, és szemet gyönyörködtető. A panoráma szintén lélegzetelállító – tényleg nem semmi kaland ilyen környezetben kezdeni a napot! A reggeli után még látogatást teszünk a szaunában, ahol kicsit még ejtőzünk. Meglepő, hogy az óriási komplexumban a szauna csak mintegy 3 személyes; van pihenősarok, ráadásul ingyen ehetünk almát is, vízzel. A masszázs úgy 21,000 Ft-nál kezdődik. A fitneszterem viszont az egyik legjobb Magyarországon – minden izomcsoport megdolgozására van gép, és hát naná, hogy a futópadon mi veri ki a szemünket? A Parlament, amit az ablakból már birizgáltunk az ujjainkkal. egy óriási ablakon keresztül, ország-világ előtt meg úgy fogunk kondizni, mint a kisangyal..
Hát ez volt hihetetlen élményünk a Hiltonban – nem mindennapi kaland volt, az már egyszer tutifix.
Exkluzív fotók a Hiltonból:


 

Fotók az Atakám vacsoráról:

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása