
Következő vacsoránkon hamisítatlan mediterrán provence-i ízekkel ismerkedhettünk meg a Café Provence Bistro jóvoltából.
Az étterem egyébként már négy éve üzemel (főleg kávézóként eddig); ugyanakkor nemrég a francia Provence tájegység ételkincsei is felkerültek a kínálatba, egyszóval, az estet akár étterem újranyitó ünnepségként is beharangozhatnánk. A saját sütésű kenyerektől, a házi chutneyk-on át a francia/mediterrán ételkülönlegességekig sok minden megtalálható itt, friss és rendkívül
ízletes kivitelben; a hely gyorsan a helyi franciák szívébe is belopta magát – októberben és novemberben már nehezen tudnánk itt asztalt kapni, mint Lucullus BT.
Az étterem tulajdonosai – Szerdahelyi Gábor- és Gabriella New Yorkban 30 éven keresztül üzemeltettek provence-i éttermet, amely bekerült az ottani 100 legjobb étterem közé is (!), tehát volt honnan meríteni ihletet ahhoz, hogy egy Orange-i Rue de Leopold hangulatot varázsoljanak Budapest II. kerületébe, Hidegkútra. Itt gyümölcsfák roskadoznak terméssel a takaros kertben, levendulaillat terjeng mindenhol szemtelenül, és a gyermekek is legalább annyi szórakozási lehetőséghez jutnak erre, mint a petanque-ozni vágyó felnőttek. Peter Mayle, és regényei (melyet nagyon kedvelünk ugyan), de kutyafüle ehhez képest.
Menü Mediterraneo így nézett ki:
* Amuse bouche
Lazac Rilette
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade
Házi füstölt libamell
Toulouse-i csiga ragu
Provence-i pácolt feta
Céklával-gyömbérrel marinált lazac
*Főétel
Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney
*Desszert
A “hidegkúti Provence kincsei” - macaron, tarte tatin, francia csokoládétorta