HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Philippe V.

2012.07.06. 14:05 lucullus

philippe.JPG
 
Nyáron sincs leállás a Lucullus BT-nél. "Big Bolgár Borkóstolónk" után ismét ellátogattunk az általunk mélyen tisztelt és kedvelt Philippe del Mestre mesterhez, hogy a belga látványkonyhában ismét megmerüljünk – immár ötödszörre. A maestro-t még Esztergomi éttermében ismertük meg 8 éve, és azóta is töretlen a lelkesedésünk iránta.
Philippe-ről csakis szuperlatívuszokban beszélhetünk – a belga konyhát (amely lényegében francia alapokon nyugszik) mesteri módon űzi a Philippe, a Belga elnevezésű XIII. kerületi étteremben.
 
A vacsoránkon ezúttal Philippe a saját édesapjának (“Édes apa”) kedvenceit rendezte el az ételsorban, amely elnyerte a Lucullus BT vendégek tetszését is.
 
 
Le menüsor
 
Farandole de mise en bouche.
Falatka farandole.
….
Le pressé de pied de porc et le jambon d’Ardenne, moutarde violette.
Disznóköröm kerti fűszeres preszelni pástetommal, Ardenneki sonkával, lila mustárral.
...
Le velouté de homard..
Homár bársonyos krémleves.
….
Les boulets á la liégeoise, pommes frites et salade.
Liége-i húsgómboc, belga hasábburgonyával, salátával.
….
 
Le moelleux au chocolat belge, la mousse chocolat et la créme glacée au tabac de Brugge.
A legfinomabb belga csokisütemény, csoki mousse-szal és Brugge-i pipadohány-fagylalttal.
   
    

Szólj hozzá!

Címkék: philippe a belga belga konyha

süti beállítások módosítása