HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Francia bisztróvacsora - Anthony Bourdain is megirigyelné

2012.02.17. 12:35 lucullus

Következő vacsoránk francia bisztróvacsora volt a javából. (A neves séf, Anthony Bourdain "Brasserie-nek" nevezi ezt a típusú vendéglátóipari egységet, étkeztetést). A novemberi elegancia és kifinomultság után ismét a budai  Atakám étterem- és bisztróba mentünk, hogy Nánási Lajos ismét remeknek ígérkező francia vacsoráját megkóstolhassuk. A nemrég nyílt hely egyre több helyen jelenik meg a médiában és gyűjti a törzsvendégeket. 

Egyszóval: a téli  szezon újabb gyöngyszeme várt minket- aki Lajos ténykedését ismeri, az tudja, hogy Magyarország egyik legtehetségesebb, fiatal, feltörekvő szakácsáról van szó, aki éveket dolgozott külföldön, sztárhotelekben, óceánjáró hajón, és másfél évet egy írországi Michelin csillagos étteremben, a Bon Appetit-ben. Lajossal már évek óta együttműködik a Lucullus BT, akiben csukott szemmel is megbízunk.

 
Le menüsor
 
* Csicsókaleves vízigesztenyével és sült wontonnal
* Kacsamáj kakaós brióssal, gyöngyhagymával, rebarbarával
* Rák-ravioli
* Borjúpofa articsókával, illatos-omlós gombával és kecskesajttal
* Citromtorta
 
Az est(ek), mivel kettő is volt - remekül sikerültek - mindenki nagyon jól érezte magát.
 
 
 
 

komment

Címkék: francia konyha atakám étterem

süti beállítások módosítása