Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.
Második szakácskönyvében, az Ízek és formák-ban Segal Viktor séf újra kísérletezésre hív, ezúttal azonban nem az egyes alapanyagok, hanem különböző (kulináris) alkalmak köré csoportosítja vadonatúj receptjeit. Az egyes fogásokat úgy válogatta össze, hogy azok önmagukban is újszerűek és különlegesek legyenek, igazi lényegüket azonban együtt, egymással kombinálva fedik fel – legyen az alkalom egy családi ebéd, egy kerti sütögetés vagy akár egy hétköznapi vacsora. Ezúttal sem hiányoznak a séf kedvenc hozzávalói: a padlizsán, a paradicsom vagy éppen a csokoládé, de olyan szokatlan alapanyagok is megjelennek a könyvben, mint a galanga gyökér, a bok choy vagy a za’atar fűszerkeverék.
Az első Segal Viktor-szakácskönyv hagyományait folytató, ám annál még intenzívebb, még színesebb, még látványosabb kötetben a mesterszakács 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg a gasztronómia szerelmeseit. Sőt, valójában ennél sokkal többel, hiszen az általa kínált fogások többsége több részre bontható, és más receptekkel tovább variálható. Egy saláta például a séf szerint éppúgy lehet előétel, mint főfogás vagy köret – Segal Viktor még azt is elmagyarázza, milyen változtatásokat kell vagy javasolt megtennünk ehhez.
A különleges koncepciót egy egyedi étkészlet-rendszer, a Boook Kiadó és az Ivanka közös fejlesztésében létrejött KULT PRODUCTS termékcsalád segítségével mutatja be a kötet.
Az Ízek és formák szeptember 22-től kapható a Líra, Libri, Alexandra, Tóthágas, Bookline hálózatában, valamint a Tesco, Auchan, Cora áruházakban és független terjesztőknél.
Fogyasztói ár: 5490 Ft
sajtókapcsolat és további információ:
Osvárt Judit, 00 36 20 2661679, judit.osvart@boook.hu
BOOOK Kiadó Kft. www.boook.hu, www.facebook.com/BoookKiado