HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

"Experimentos vegyespálinka projekt" - 3/3 fejezet - SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT

2011.10.09. 22:04 lucullus


Az életem fenekestül fel van fordulva, de azért a vegyespálinka-projektre is ügyelni kell. Mintegy 400 kg cefre jött össze, kábé júniustól - októberig forrt, és almát, kajszit, szilvát, cseresznyét és őszibarackot tudhatott végül magáénak. A koreográfia immár a "szokásos" - Tibi gazdával kivittük, tűzifával együtt, majd jól kifőzték, s lett belőle 25 liter pálinka. Az íze eszméletlenül jó lett, zamata - nagyon gyümölcsös. Cukrot és egyéb nem odaillő anyagokat nem tartalmaz, és ki van minden gyümölcs magozva (az almán kívül). Ha nem a Fétis 2011, akkor az Experimentos 2011 életem legjobb pálinkája! A címke: hamarosan.

Köszönöm a magasságos Istennek, hogy segített mindkét pálinka elkészítésében, és adott elég lelkierőt a véghezvitelhez. Mindkettő szebbé és könnyebbé tette az édesapámmal való végső elszakadást... Néhány fotó:

komment

Címkék: pálinkakultúra

süti beállítások módosítása