HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Sajtómegjelenés: "Egy pesti főzőiskola segít megenni a világot", Blikk

2011.07.28. 23:02 lucullus

 

2011-07-23 14:44:00
BUDAPEST – A Lucullus Baráti Társaság évek óta szervez főzőiskolákat, ahol kitűnő, a világ minden tájáról érkezett séfek oktatják a tanulni vágyókat. A konyha Budapest-Belvárosában található (elérhetősége a www.lucullusbt. hu honlapon), ahol most Sao Rujopakan thai mesterszakács tartja tanfolyamát.
Hirdetés

– Saját éttermem van Thaiföldön, de néhány éve úgy gondoltam, körülnézek a világban. Magyarországon két éve dolgozom séfként – mutatkozik be a mester. – Szeretném megtanítani az itt élő embereket a thai konyhára, amelyben egyszerűen, gyorsan, és nagyon érkezett séfek oktatják a tanulni vágyókat csípősen főzünk, sokféle ételt eszünk, kis adagokban.

 

A kurzusra érkezőket Sao mester rákszirommal és szilvaborral várja. A konyhapulton már ott sorakoznak a főzéshez való alapanyagok. Judit és Eszter érdeklődve szemléli a kikészített alapanyagokat: elgondolni sem tudják, hogyan lesz ezekből étel. – Tavaly Thaiföldön jártam, és sorra kipróbáltam minden ételt, éttermekben és utcai bódékban egyaránt – meséli Eszter.

Férfi szakasz Winkler Róbert is főzni tanul

– Aztán az interneten rátaláltunk erre a lehetőségre, és elhatároztuk, beiratkozunk a főzőiskolába. – Mindketten gyakorló háziasszonyok is vagyunk – folytatja Judit. – Próbálkoztam már különféle receptekkel, de például az üvegtészta elkészítésével nem tudtam megbirkózni. Ismerős arcot is felfedezünk a kukták között, Winkler Róbert lelkesen kavargatta a fekete fafüle gombával és darált sertéshússal készülő ételt. – Szeretek főzni, de nem mindennap.

És imádok minden újdonságot kipróbálni! Ide egyszerűen kalandvágyból jöttem el – kavarja lelkesen főztjét a műsorvezető.

 
  Üvegtésztasaláta
Az üvegtésztát és a fekete fafüle gombát fél órára hideg vízbe áztatjuk. A vokban két pohár vizet melegítünk, ebbe dobjuk a fél marok darált sertéshúst, pár percig főzzük, majd jöhet az üvegtészta, a gomba, néhány darab garnélarák, egy evőkanálnyi cukor, még egy percig forraljuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Kis tálkákba szedjük, fűszerezzük apróra vágott fokhagymával és csili paprikával, egy evőkanál csili- és ugyanennyi halszósszal, hozzáadunk még szójakivonatot és fél citrom levét. Összekeverjük, a tetejét megszórjuk felaprított fokhagymával és olajban megpirított mogyoróval.

Bellér Ágnes

komment

süti beállítások módosítása