HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Pick Mester tippjei a 2011-es grillszezonhoz

2011.06.24. 20:16 lucullus

A PICK idén is széleskörű termékpalettával készül a szabadtéri sütögetés kedvelői számára 

A több ezeréves hagyománnyal rendelkező grillezés az egyik legegyszerűbb és legélvezetesebb ételkészítései eljárás. Az igazán jól elkészített grill ételt nem csak rövid ideig tart elkészíteni, de élvezet fogyasztani is, mert összhangban van benne a sokféle íz, illat és aroma.

 A PICK idei grillválasztéka két főcsoportra osztható, egyik részét a dekor fűszerkeverékkel készülő, 220g-os vákuumcsomagolt kiszerelésű Délhús Paprikás, Borsos és Sajtos grillerek illetve azok vegyes csomagolása, a Délhús Griller Mix adja. A PICK termékek szortimentje szinte teljes egészében megfelel a tavalyi grillszezonra kialakított kínálatnak.
A juhbélbe töltött 160g-os grillkolbászokból három íz, a Sajtos, Chilis és a Mustáros-borsos grill kolbász illetve ezen három íz vegyes csomagolása a Grillkolbász Mix képezi a választék másik részét. Ezen kívül a két bacon szalonnába tekert termék, a Göngyölt grill és Göngyölt Debreceni is megtalálható az üzletek polcain. A PICK termékek gyűjtőcsomagolását egyedi, felülnyomott kínáló karton jellemzi, míg a legkedveltebb termékekből vegyes kartonok készülnek, így a Pick Sajtos és chilis grillkolbász, valamint a Sajtos és Borsos Griller 2x5 db-os gyűjtő kartonban is megvásárolható lesz a szezonban.
Nagy pozitívumnak tekinthető, hogy a PICK Grill termékek 60 napos minőség megőrzési idejének köszönhetően jóval hosszabb idő áll rendelkezésre a termékek eladására és így a váratlan időjárási körülmények hatására, két egymást követő esős hétvége esetén sem fog idő előtt lejárni a termékek szavatossági ideje, melynek köszönhetően nagyobb biztonsággal készülhet a család a szabadban megrendezésre kerülő közös grillezésre.

Felkészülés 

A tökéletes grill-partihoz elengedhetetlen az alapos felkészülés mind a sütő, mind pedig a tűzrakás tekintetében. A felesleges aggodalmak elkerülésére érdemes megfontolnunk a PICK mester tippjeit.

A grillezés során előfordulhatnak kellemetlen meglepetések, hogy biztosan pozitív élmény maradjon a sütögetés, érdemes elolvasni és megfogadni a PICK mester tanácsait!

A PICK mester tippjei 

A Grillezés 10 parancsolata 

1. Ügyelj arra, hogy tiltott helyen ne rakj tüzet!

2. Lehetőleg száraz, kemény fát használj!

3. Ne rakj tüzet fenyőből, mert a gyanta illatát átveszi a hús!

4. Begyújtáshoz ne használj benzint vagy gázolajat!

5. A sütőfelületet mindig kend meg vékonyan olajjal!

6. Csak akkor kezdj el faszénen grillezni, ha a szén már parázslik – lávaköves sütőn is csak akkor, amikor alaposan felmelegedett a grill!

7. Ne tegyél túl sok ételt a rácsra, mert összeragadnak és nehezebben sülnek át.

8. Ne süss erős tűznél, mert a hús külseje megég, a közepe nyers marad, a zöldségek pedig szénné égnek!

9. Először a húsok egyik oldalát süsd meg, majd fordítsd meg akkor, amikor a hőtől kifehéredik!

10.Sütés után győződj meg arról, hogy biztosan eloltottad a tüzet!

 

 

További információ: 

Szabó Andrea
marketing igazgató
Bonafarm Zrt.
email: andrea.szabo@bonafarm.hu

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása