HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Ízkavalkád a legnagyobb hazai gasztrobloggerekkel / Tefal Dining Guide Blogkóstoló a Millenárison

2011.05.12. 10:10 lucullus

Már összeállította a tervezett menüt az a tíz gasztroblogger, akik részt vesznek a Dining Guide Food Show keretében rendezett blogkóstolón. Az eseményen, amelyre 2011. június 4-én a Millenáris Parkban kerül sor, ismét lehetősége lesz a gasztronómia iránt elhivatott ínyenceknek végigkóstolni a legismertebb magyar gasztrobloggerek különleges ételkompozícióit.

 2011. június 3. és 5. között a Budai Gourmet fesztivállal egy helyen és egy időben rendezik meg a Dining Guide Food Showt. A háromnapos kulináris eseményen kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes programokat kínálnak a nyár első hétvégéjén. A gyerekeket a Kuktatanoda Főzőiskola és játszóház is várja, ahol a konyhaművészet csínját-bínját szakértőktől leshetik el a fiatal tanoncok.

 

 

A felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt a legjobb cukrászdákkal és csokoládé manufaktúrákkal együttműködve. Konyhatechnikai Kiállításnak is helyt ad a Food Show, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobby-szakácsok tábora. Természetesen sok más programmal is várják a fesztiválra érkezőket, főzőbemutatók és kóstolók is színesítik a gasztronómiai eseményt.

 

A Dining Guide Food Show egyik kiemelt programja a Tefal Dining Guide Blogkóstoló, ahol a legnépszerűbb gasztrobloggerek készítik el kultikus receptjeiket. A rendezvény keretében a látogatók nemcsak a monitoron keresztül képzelhetik el az ízeket, hanem a valóságban is megkóstolhatják a gaszrobloggerek főztjét. A két évvel ezelőtt a Tokaj-hegyaljai Erdőbénye fesztiválról indult kezdeményezést tavaly már a Dining Guide szervezte meg a budapesti Tabáni Teraszon berendezett látványkonyhákban, ahol a legismertebb blogok szerzői mutatkoztak be főzőtudományukkal a közönségnek.

 

A 2011-es Tefal Dining Guide Blogkóstoló első alkalommal vesz részt Dolce Vita, Csak a Puffin, Gabojsza és Piszke, illetve már korábbi tapasztalataikat felhasználva érkezik Chili&Vanília, Fűszer és Lélek, Horasz, Lila Füge, Limara, valamint Lorien. A bloggerek lelkesen készülnek a megmérettetésre, már a tervezett menüt is összeállították, amely az alábbi:

 

  1. Chili&Vanília: Ázsiai saláta
  2. Csak a Puffin: Málnás cheesecake brownie
  3. Dolce Vita: Vadragus és pesto-s tészta
  4. Fűszer és Lélek: Észt sólet tormalevélbe töltött puliszkával
  5. Gabojsza: Erdélyi töltött szőlőlapi (töltike)
  6. Horasz: Ecetes tűztál – különleges vietnámi tekercs
  7. Lila Füge: Pavlova citromkrémmel és gyümölcsökkel
  8. Limara: Buci medvehagymás krémmel és paradicsommal
  9. Lorien: Zöldséges lasagne
  10. Piszke: Csirke tikka masala naan kenyérrel

 

A blogkóstoló alatt a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor vezetésével megalakult Garami Funky Staff lép fel. A zenekar a 70-es, 80-as és 90-es évek funky, disco és soul slágereivel szórakoztatja a közönséget. A zenészek pedig nemcsak a fülnek kedveznek az ismert dallamokkal, hanem a szemnek is, hiszen a színpadon csillogó, korabeli disco ruhákban tündökölnek majd.

 

A Dining Guide Foodshowra már elkezdődött az online jegyárusítás. Napijegyet 1000 Ft-ért lehet kapni az alábbi címen: https://diningguide.jegy.hu/select.php

 

A gasztrobloggerek legutóbbi találkozójáról készült összeállítást a https://www.youtube.com/watch?v=uhyf7GIGd9c linken nézhetik meg.

 

A programokról további információ a www.diningguide.hu/foodshow oldalon érhető el.

 

 

Sajtóinformáció:

 

Antik Dalma

pr menedzser

+36 30 513 1803

antik.dalma@sensation.hu

Horváth Eszter

pr menedzser

+36 30 630 6437

horvath.eszter@sensation.hu

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása