Nemcsak nézni szereted, hogyan készülnek a legfinomabb mediterrán étkek, de magad is örömest elkészíted őket? Ha igen, pályázatunk Neked szól!
Az Extenda áprilisban azok jelentkezését várja, akik szívesen kalandoznak a spanyol gasztronómia birodalmában. A mediterrán ízvilág hozzávalóit felvonultató andalúz receptversenyünk keretében most bárki kipróbálhatja ügyességét, kreativitását a dél-spanyol konyha alapanyagainak segítségével. A legjobb receptek beküldői lehetőséget kapnak, hogy egy főzőkurzus keretében andalúz sztárséfünktől személyesen lessék el egy hamisítatlan dél-spanyol menü elkészítésének fortélyait.
Mit kell tenned?
Nevezz az április 18-án induló versenyre bármilyen recepttel – a magyartól a spanyol konyháig bátran kalandozhatsz –, a lényeg, hogy a hozzávalók között legalább egy andalúz terméket használj! Az autentikus dél-spanyol élelmiszerek tárházában segít eligazodni a honlapunkon közzétett lista, melyből az is kiderül, hogy hol vásárolhatod meg az egyes ínyencségeket.
Miután megszületett a recept, nincs más hátra, mint feltölteni azt – legalább egy fotó kíséretében – az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalra, május 8-ig. Egy pályázó azonban csak egy recepttel nevezhet! A feltöltött receptek jóváhagyás után megtekinthetők a facebook oldalunkon, ahol május 9-15-ig szavazhatnak rájuk az érdeklődők. Értesítsd ismerőseidet is, mert minél több szavazatot kap a recepted, annál biztosabb a sikered! Egy nyertesről ugyanis közönségszavazás dönt, és a szavazók között is gazdára talál egy értékes andalúz ajándékcsomag.
És a nyeremények sem akármilyenek: Martin Goldman, andalúz sztárséfünk május 27-én a Miele Főzőiskolában újságíróknak is bemutatja a három legjobb receptet. Május 28-án pedig, a Gundel iskolában kerül sor a verseny kiemelt eseményére, az andalúz főzőkurzusra, mely egészen biztos, hogy felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a verseny nyerteseit. Az egynapos tanfolyamon a szakmai zsűri által legjobbnak talált 13 receptbeküldő, +1 közönségdíjas vehet részt. A zsűriben andalúz mesterszakácsunk társa lesz Bíró Lajos, a Bock Bisztro vezető séfje, és Vajda Péter, a Dining Guide vezető szerkesztője. Aki őket lenyűgözi szakácstudományával, méltán állíthatja majd, hogy nemcsak szereti, de ismeri is az andalúz konyhát.
A pályázatunkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalunk fórumjában teheted fel.
|