HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

ANDALÚZ RECEPTVERSENY – pályázat a spanyol konyha rajongóinak

2011.04.15. 11:45 lucullus

 

Nemcsak nézni szereted, hogyan készülnek a legfinomabb mediterrán étkek, de magad is örömest elkészíted őket?

Ha igen, pályázatunk Neked szól!

 

Az Extenda áprilisban azok jelentkezését várja, akik szívesen kalandoznak a spanyol gasztronómia birodalmában. A mediterrán ízvilág hozzávalóit felvonultató andalúz receptversenyünk keretében most bárki kipróbálhatja ügyességét, kreativitását a dél-spanyol konyha alapanyagainak segítségével.

A legjobb receptek beküldői lehetőséget kapnak, hogy egy főzőkurzus keretében andalúz sztárséfünktől személyesen lessék el egy hamisítatlan dél-spanyol menü elkészítésének fortélyait.

 

 

 

 

 

Mit kell tenned?

 

Nevezz az április 18-án induló versenyre bármilyen recepttel – a magyartól a spanyol konyháig bátran kalandozhatsz –, a lényeg, hogy a hozzávalók között legalább egy andalúz terméket használj!

Az autentikus dél-spanyol élelmiszerek tárházában segít eligazodni a honlapunkon közzétett lista, melyből az is kiderül, hogy hol vásárolhatod meg az egyes ínyencségeket.

 

Miután megszületett a recept, nincs más hátra, mint feltölteni azt – legalább egy fotó kíséretében – az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalra, május 8-ig. Egy pályázó azonban csak egy recepttel nevezhet!

A feltöltött receptek jóváhagyás után megtekinthetők a facebook oldalunkon, ahol május 9-15-ig szavazhatnak rájuk az érdeklődők.

Értesítsd ismerőseidet is, mert minél több szavazatot kap a recepted, annál biztosabb a sikered! Egy nyertesről ugyanis közönségszavazás dönt, és a szavazók között is gazdára talál egy értékes andalúz ajándékcsomag.

 

És a nyeremények sem akármilyenek: Martin Goldman, andalúz sztárséfünk május 27-én a Miele Főzőiskolában újságíróknak is bemutatja a három legjobb receptet. Május 28-án pedig, a Gundel iskolában kerül sor a verseny kiemelt eseményére, az andalúz főzőkurzusra, mely egészen biztos, hogy felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a verseny nyerteseit. Az egynapos tanfolyamon a szakmai zsűri által legjobbnak talált 13 receptbeküldő, +1 közönségdíjas vehet részt. A zsűriben andalúz mesterszakácsunk társa lesz Bíró Lajos, a Bock Bisztro vezető séfje, és Vajda Péter, a Dining Guide vezető szerkesztője.  Aki őket lenyűgözi szakácstudományával, méltán állíthatja majd, hogy nemcsak szereti, de ismeri is az andalúz konyhát.

 

A pályázatunkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalunk fórumjában teheted fel.

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása