A Vendéglátás c. szaklap idén immár negyedik alkalommal rendezte meg a Kreatív Konyhafórum konferenciát és kiállítást.
Az eddigieknél még grandiózusabb eseményen előadások, szemináriumok és bemutatók zajlottak, ahol a szállodás és éttermes szakma egyaránt megtalálta a számára leghasznosabb, legérdekesebb témákat.
A moderátorok, előadók a szakma ismert és elismert képviselői, voltak de ezúttal a megszokott prezentációk helyett még inkább interaktívan, célirányos kérdésekkel, a közönség bevonásával igyekeztek Fórumot teremteni a szervezőka valós szakmai párbeszédre, s egy témához két-három szakembert is megszólaltattak.
Az "éttermi értékesítés" c. panelbeszélgetésben részt vett Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke is. Az esti, Gundel étteremben megtartott gálavacsorán megválasztották az "Év Konyháját" is, amelyet ez évben a Takács Lajos vezette Olimpia étterem nyert el. Az eseményen a Bock Bisztró, az Onyx, a 21 Étterem, a Gundel, a Váci Desszertszalon, a Gold Bisztró és a Pesti Lámpás étterem szervírozta az ételeket, és (szerintünk) az est toronymagasan kiváló ételét az Onyx séfjétől, Széll Tamástól kaptuk. Ez nem volt más, mint Csirkekolbász libamájjal, savanyú káposzta habbal és kandírozott szalonnával.
NAGYELŐADÓ
10.00 – 10.45 Hatósági előírások elméletben és gyakorlatban
- Szabó Enikő (Élelmiszerbiztonság), Dienes Katalin (Fogyasztóvédelem)
- Gál Sándor (konyhatervező), Segal Viktor (tanácsadó séf)
- Várvizi Péter (Kistücsök/Corso), Kerekes Sándor (Gold bisztró), Takács Lajos (Olimpia), Merczi Gábor (Gundel)
- Bernát Dániel (U26), Molnár Attila (Aranykaviár), Csapody Balázs (Kistücsök), Bíró Lajos (Bock bisztró)
- Molnár B. Tamás (MGE), Várvizi Péter, Ordasi Krisztián, Kovács László (szakoktatók)
- Lipher Tamás (Pesti Lámpás), Takács Lajos (Olimpia), Molnár B. Tamás (MGE)
- Gerendai Károly (Costes)
KIÁLLÍTÓTÉR
09.45 – tól KOMBI PÁRBAJ ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON
15.00 – 15.45 MODERN GASZTRONÓMIAI ALAPANYAGOK, MOLEKULÁRIS KONYHA
- Bemutatót tart: JORDI PUIGVERT spanyol séf, a Sosa vezető trénere
10.00 – 10.45 Beszéljünk a beszerzésről!
Tényleg nincs jó alapanyag? Vagy nincs jó logisztikai háttér? Vagy nincs elég megrendelő?
- Merczi Gábor, László György (Danubius), Kerekes Sándor, Haász Ákos, Takács Lajos, Molnár B. Tamás
10.45 – 11.30 Élménygasztronómia, mint éttermi és/vagy szállodai program
Különleges éttermi programok, gasztrotúrák, főzőkurzusok – bevált ötletek itthon és külföldön
- Bucsek András Magtár fogadó/Noszvaj, Németh László Hotel Agua Sol/Hajdúszoboszló
11.30 – 11.50 Forma és funkció
Esztétikus és funkcionális térkialakítás a vendéglátóhelyeken, belsőépítészet és design
- Szegő Gábor belsőépítész
12.30 – 13.30 Az értékesítés művészete - hogyan népszerűsítsd az éttermed?
Promóció, hirdetés, web, fesztiválok, versenyek, médiaesemények, szájhagyomány – kinek, mi a legjobb? – Pintér Katalin, Niszkács Anna Onyx/Gerbeaud Ház, Bogschütz Dániel webmarketing tanácsadó, Turóczi Gábor, Lucullus BT.
13.30 – 14.15 Munkaerő-kezelés
Mit vár el a munkaadó és a munkavállaló, motivációs eszközök, munkaerő-közvetítés a vendéglátásban, karrier külföldön
- Bíró Lajos (Bock), Merczi Gábor (Gundel), Szép Sándor (Crew Agency), Vidák László (Menza)
14.15 – 14.40 Gasztro-trendek a vendéglátásban külföldön
Jordi Puigvert spanyol séf, a Sosa vezető trénere, Nyári László, a londoni Kingsway Hall Hotel igazgatója
DÉLUTÁNI SZEKCIÓTERMEK
15.30 – 17.00 BOROZÓ – új irányzatok, borlap-összeállítás, értékesítés az asztalnál
- Kovács Antal, Lukács Szabolcs sommelier, Farkas Zoltán (Budai Gourmet), Szentesi József (Kézműves Borok Háza)
15.30 – 17.00 RENDEZVÉNYEK, CATERING – trendek itthon és külföldön
- Hegyi Attila (Albatros Party Service), Kozma Kálmán (Gundel), + szállodai F&B/catering szakember
További info: www.vendon.hu