HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Kreatív Konyha Fórum 2010

2010.06.08. 12:09 lucullus

 A Vendéglátás c. szaklap idén immár negyedik alkalommal rendezte meg a Kreatív Konyhafórum konferenciát és kiállítást.

Az eddigieknél még grandiózusabb eseményen  előadások, szemináriumok és bemutatók zajlottak, ahol a szállodás és éttermes szakma egyaránt megtalálta a számára leghasznosabb, legérdekesebb témákat.  

 Az éttermek és szállodák üzletvezetői, F&B szakemberei számára külön Gasztro-menedzsment szekciót tartottak, és önálló szemináriumokon foglalkoztak a borokkal, valamint a rendezvény-catering üzletággal.

A moderátorok, előadók a szakma ismert és elismert képviselői, voltak de ezúttal a megszokott prezentációk helyett még inkább interaktívan, célirányos kérdésekkel, a közönség bevonásával igyekeztek Fórumot teremteni a szervezőka valós szakmai párbeszédre, s egy témához két-három szakembert is megszólaltattak. 

A moderátorok Bíró Lajos (Bock bisztró), Merczi Gábor (Gundel étterem), Segal Viktor (tanácsadó séf), Nyári László (szállodaigazgató/Kingsway Hall), Vomberg Frigyes (szakoktató) voltak.

Az "éttermi értékesítés" c. panelbeszélgetésben részt vett Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke is. Az esti, Gundel étteremben megtartott gálavacsorán megválasztották az "Év Konyháját" is, amelyet ez évben a Takács Lajos vezette Olimpia étterem nyert el. Az eseményen a Bock Bisztró, az Onyx, a 21 Étterem, a Gundel, a Váci Desszertszalon, a Gold Bisztró és a Pesti Lámpás étterem szervírozta az ételeket, és (szerintünk) az est toronymagasan kiváló ételét az Onyx séfjétől, Széll Tamástól kaptuk. Ez nem volt más, mint Csirkekolbász libamájjal, savanyú káposzta habbal és kandírozott szalonnával.

 

 Az esemény tematikája a következőképp nézett ki: 

 

NAGYELŐADÓ

 

10.00 – 10.45 Hatósági előírások elméletben és gyakorlatban
- Szabó Enikő (Élelmiszerbiztonság), Dienes Katalin (Fogyasztóvédelem)

 10.45 – 11.15 Konyhatervezés
- Gál Sándor (konyhatervező), Segal Viktor (tanácsadó séf)

 11.15 – 11.50 Étlapválaszték-stratégia

- Várvizi Péter (Kistücsök/Corso), Kerekes Sándor (Gold bisztró), Takács Lajos (Olimpia), Merczi Gábor (Gundel)

 11.50 – 12.30 GASTRO LOUNGE – kiállítói bemutatók, szendvicsbár, ebéd

 12.30 – 13.00 Kommunikáció a konyhában és a vendégtérben

- Bernát Dániel (U26), Molnár Attila (Aranykaviár), Csapody Balázs (Kistücsök), Bíró Lajos (Bock bisztró)

 13.00 – 13.40 Szakmai továbbképzések itthon és külföldön
- Molnár B. Tamás (MGE), Várvizi Péter, Ordasi Krisztián, Kovács László (szakoktatók)

 13.40 – 14.10 Sztázsolni, de hol és hogyan
- Lipher Tamás (Pesti Lámpás), Takács Lajos (Olimpia), Molnár B. Tamás (MGE)

 14.10 – 14.40 Élet a csillag után…
- Gerendai Károly (Costes)

 

 

KIÁLLÍTÓTÉR

 

09.45 – tól KOMBI PÁRBAJ ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON

15.00 – 15.45 MODERN GASZTRONÓMIAI ALAPANYAGOK, MOLEKULÁRIS KONYHA

- Bemutatót tart: JORDI PUIGVERT spanyol séf, a Sosa vezető trénere

15.45 – 17.45 KREATÍV KONYHA SHOW – professzionális főzőbemutatók és kóstolók SOUS VIDE, ÚJ TECHNOLÓGIÁK ÖSSZHANGBAN, ALAPANYAGOK HASZNÁLATA

Bemutatót tart: Kerekes Sándor (hal), Nusszer István (halbontás), Takács Lajos (kacsa), Bernát Dániel (belsőségek), MODERÁTOR: Vomberg Frigyes

 KONFERENCIATEREM – GASZTROMENEDZSMENT – Nyári László, Segal Viktor

10.00 – 10.45 Beszéljünk a beszerzésről!

Tényleg nincs jó alapanyag? Vagy nincs jó logisztikai háttér? Vagy nincs elég megrendelő?

- Merczi Gábor, László György (Danubius), Kerekes Sándor, Haász Ákos, Takács Lajos, Molnár B. Tamás

 

10.45 – 11.30 Élménygasztronómia, mint éttermi és/vagy szállodai program

Különleges éttermi programok, gasztrotúrák, főzőkurzusok – bevált ötletek itthon és külföldön

- Bucsek András Magtár fogadó/Noszvaj, Németh László Hotel Agua Sol/Hajdúszoboszló

 

11.30 – 11.50 Forma és funkció

Esztétikus és funkcionális térkialakítás a vendéglátóhelyeken, belsőépítészet és design

- Szegő Gábor belsőépítész

 

12.30 – 13.30 Az értékesítés művészete - hogyan népszerűsítsd az éttermed?

Promóció, hirdetés, web, fesztiválok, versenyek, médiaesemények, szájhagyomány – kinek, mi a legjobb? – Pintér Katalin, Niszkács Anna Onyx/Gerbeaud Ház, Bogschütz Dániel webmarketing tanácsadó, Turóczi Gábor, Lucullus BT.

 

13.30 – 14.15 Munkaerő-kezelés

Mit vár el a munkaadó és a munkavállaló, motivációs eszközök, munkaerő-közvetítés a vendéglátásban, karrier külföldön

- Bíró Lajos (Bock), Merczi Gábor (Gundel), Szép Sándor (Crew Agency), Vidák László (Menza)

 

14.15 – 14.40 Gasztro-trendek a vendéglátásban külföldön  

Jordi Puigvert spanyol séf, a Sosa vezető trénere, Nyári László, a londoni Kingsway Hall Hotel igazgatója

 

DÉLUTÁNI SZEKCIÓTERMEK

 

15.30 – 17.00 BOROZÓ – új irányzatok, borlap-összeállítás, értékesítés az asztalnál

- Kovács Antal, Lukács Szabolcs sommelier, Farkas Zoltán (Budai Gourmet), Szentesi József (Kézműves Borok Háza)

 

15.30 – 17.00 RENDEZVÉNYEK, CATERING – trendek itthon és külföldön

- Hegyi Attila (Albatros Party Service), Kozma Kálmán (Gundel), + szállodai F&B/catering szakember

 

 

További info: www.vendon.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív konyha fórum

süti beállítások módosítása