87. vacsoránk igazi kuriózum volt - mégpedig egy Magyarországon eddig még nem látott andalúz ínyencvacsora képében, ahol sevillai különlegességekkel és "avantgárd" konyhatechnológiai eszközökkel ismerkedhettünk. Au eseményre a Bonfini Kert és Étteremben került sor.
Ha arról kellene nyilatkoznunk, hogy "Michelin csillag színvonalon történt-e" a vacsora, akkor azt mondanánk - BŐVEN.
Az esemény előzményeihez tartozik, hogy a Lucullus BT és az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) harmadik ízben is megszervezte az "Andalúz Séfkurzus és Kísérőrendezvényei" c. rendezvénysorozatot, mely az andalúz kultúrát, gasztronómiát és termékeket hivatott itthon népszerűsíteni.
2008-ban Kisko Garcia, 2009-ben Enrique Sanchez voltak a vendégeink, 2010. májusában pedig a "sevillai nehézbombázó", Miguel Ángel Benjumea Loro látogatott el Magyarországra. A mester jelenleg nemzeti/nemzetközi séftanácsadó, oktató, de dolgozott 2 Michelin csillagos étteremben, valamint Ferrán Adria luxushotelének konyhafőnökeként is.
A rendezvénysorozat fontos eleme volt az ÍNYENCVACSORA, az ételek a Michelin csillagos éttermekben szokványos "Degusztációs Menüben" voltak elrendezve.
Előételek
kakaóvaj olivaolaj emulzió chapata kenyérrel
Sárgadinnye és Sherry koktél
Olívaolaj keksz
"Légüres" kenyér serrano sonkába tekerve
Andalúz "csirkeegyveleg" fürjtojással
Tapas
Royal de Foie libamáj mangóval és borecet redukcióval
Lencse szezámmagból saját levében
Főételek
Szferifikált burgonya tőkehallal és olívabogyóval
Mangalica sült ibér sertésből
Desszert
" CRU" gyümölcsök tört borókabogyóval
Joghurt porfagylat földieperrel és borecettel