Ezúttal a budapesti zsidó konyha nyomába eredtünk, amire eddig még sohasem volt példa. A dolog nem volt túl egyszerű, hisz a többezer éves tradíciók, a vallás, a családi hagyományok, szigorú előírások nagyban meghatározzák ezt a gasztronómiát. Nagyon nem mindegy, hogy kóser konyháról, magyar ételekről kóser módra elkészítve, budapesti (családi) zsidó konyháról, avagy mai kortárs izraeli konyháról beszélünk. Következő kalandunkon Singer András interpretálásával a családi (budapesti) zsidó gasztronómia ízletes, nagyon kifinomult és rendkívül ízletes világába nyerhettünk meglehetősen gazdag betekintést. Utunk a Fülemüle étterembe vezetett, amely 2009-ben a Time Out magazin szerint a legjobb magyar étterem címét nyerte el.
Orosz pelmeni (húsos táska)
Aszaltszilvás mézes csirke vajon párolt sárgarépával ("cimesz")
Borjúpörkölt krumplikuglival
Sólet házilag füstölt marhaszeggyel
Desszert