HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Dél-olasz vacsora a La Rosa-ban

2010.01.29. 20:32 lucullus

 
Örömmel jelentjük, hogy végre beindult a 2010-es EVŐÉVAD. Dél-olasz vacsorával kezdtünk, ez volt működésünk 7. évének 82. vacsorája.
A lakoma egy vadonatúj étekműhelyben került megrendezésre, a VI. kerület Ó. utcában: az ex-Segal étterem helyén alakuló La Rosa étteremben dél-olasz ízekkel és spanyol/mediterrán behatásokkal ismerkedtünk. Tehát, minden, ami Szicília, és kicsit feljebb + némi mediterrán rásegítés.
Az étterem tehetséges olasz és magyar szakácsokat is foglalkoztat, a kreatív séf pedig a nemzeközileg ismert  Vlad Riskov, aki olyan éttermek indulásánál volt jelen, mint a Baraka, Goa, Dunapark, Artesano, és a Bonfinikert. Jó hír még, hogy az étterem egyik tulajdonosa Jarabek Bence (Ex-Artesano).
 
Az Olaszországból és Spanyolországból származó alapanyagok mellett lesz napi menü is, hagyományos magyar és nemzetközi ízekkel. Az étterem ügyel a szezonalitásra és regionalitásra is.
 
A következő menüsorral készültünk a jeles eseményre:
 
Előétel
* Parajos, paradicsomos és ricottás bruschetta válogatás;
* Focaccia, azaz a fokhagymás kenyér;


Leves

* Pancettával (szalonnával) készülő rókagombaleves friss gombából;

Második fogás
* Serrano sonkás, fehérboros pisztráng "a la navarra";
* Borjúnyak zöldségmártásban;

Édesség
* Ánizslikőrös tiramisu

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása