HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Enni Máltán V. - enyhe csalódás végén, de a nyúlhús mindent feledtet

2008.09.28. 23:04 lucullus

Máltai sorozatunkat talán a legjellegzetesebb máltai specialitással zárjuk, a nyúllal, amelynek csak vagy kétszáz féle elkészítési módja létezik a szigeteken. Aki idegenkedik a nyúlhústól, annak elárulom, hogy ez a máltai nyúl olyan ízű volt, mint a csirke, és ha a csontok nem…

Szólj hozzá!

Címkék: máltai konyha

KIK AZOK A KATALÁNOK?

2008.09.26. 16:48 lucullus

Az Artesanoban ezúttal néhány jellegzetes katalán ételt kóstoltunk meg.

Szólj hozzá!

Enni Máltán IV. - az özvegy levese és egy kis Bragioli

2008.09.24. 11:11 lucullus

A máltai utcai étkezések, pizzák és az ázsiai fúziós étterem után elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol az ország legautentikusabb ételeiről értekezünk. Ezeket már „máltaias” éttermekben fogyasztjuk el. Mindjárt itt az első, egy Kandles nevű hely Paceville-ben, ahol…

1 komment

Címkék: máltai konyha

Vaníliás borvacsorát abszolváltunk az Artesano-ban

2008.09.22. 09:04 lucullus

A spanyol Artesano étterem ötfogásos borvacsoráján jártunk, amelynek egyik főszereplője a vanília volt. A másik oldalon Jarabek Bence étteremtulajdonos és Petzold Attila borász/sommelier álltak: ők interpretálták a történéseket. A…

3 komment

Címkék: vanília artesano

süti beállítások módosítása