HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Lezajlott a 2008. évi Goldenblog verseny

2008.07.02. 20:35 lucullus

No, ezt is megéltük. Lezajlott a HVG által életre hívott 2008. évi Goldenblog verseny, ahol 72 indulóból a következő tíz legjobbat választották ki a közönségzsűribe jelentkezők, illetve a szakmai zsűri:

1. Ízbolygó
2.
Fűszer és lélek
3. Dolce Vita
4. Kísérleti konyha
5. Gourmandula
6. Ecet és olaj
7. Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből
8. Égigérő Paszuly
9. Cooking Star
10. Macikonyha

A Lucullus blogját (a Bűvös Szakács bloggal egyetemben) vélhetően kizárták, ugyanis a főszervező egy újságírója a következőt nyilatkozta még a verseny előtt:

"A beérkezett pályázatok között több olyan is van, amely nagyon színvonalas, egészen pontosan: profi- de éppen ezért nem tartom etikusnak, hogy mögé szorítsuk a lelkes amatőröket. Így én a Bűvös szakácsot és a Lucullust – minden nagyrabecsülésem dacára – kihagynám, mert mögöttük komoly anyagi erők, érdekeltségek és gasztronómiai szakújságíró gárda áll. "

Gyimesi Zsuzsa, a hvg.hu Gasztró rovatának szerkesztője

No, hát ez egy kicsit meglepett bennünket, merthát úgy gondoltuk, hogy egyenlő esélyekkel indulunk mi is a versenye. Ezért refelektálnunk is egy gyorsat minderre:

"Gratulálunk a győzteseknek, valóban sikerült remek blogokat kiválasztani. Ugyanakkor muszáj reflektálnunk a javasolt "kihagyásunkra" is: a Lucullus BT egy nonprofit gasztronómiai egyesület, amelynek a blogját a komoly gasztronómiai szakújságíró gárda helyett egyetlen magánszemély végzi, aki ráadásul nem is az újságírásból él. Ugyanakkor köszönjük a bizalmat, hogy a 'Bűvös Szakáccsal' egy platformon említenek bennünket, és zetalaki hozzászólását, miszerint "magas szakmai színvonalon" dolgozunk. Gratulálunk a szervezőknek a verseny kitalálásához és profi lebonyolításához. Hajrá, csak így tovább!"

Jövőre vélhetően álnéven kell beszállnunk a blogversenybe...

 

 

komment

Címkék: goldenblog

süti beállítások módosítása