HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Szecsuáni étekpróba

2008.05.02. 21:22 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy hazánk egyetlen kínai sztárszakácsa, Wang Qiang (TV PAPRIKA, Fábry Show) új éttermet nyit Magyarországon, ahol a szecsuáni régió ételeit fogja bemutatni az érdeklődőknek. A „Wang mester konyhája” étterem mellett Wang megtartja Huayi Yang (császári) stílusú éttermét, az Új Lanzhou – t is, amely az elmúlt 3 évben számos szakmai elismerésben részesült. 
Wang Qiang 13 éve él Magyarországon, és missziójának tartja az ötezer éves kínai konyhaművészet hazai elterjesztését. Ennek érdekében nemcsak ritka ételekkel, hanem egyéni- és céges/csapatépítő kínai főzésekkel is próbálja felhívni a figyelmet országának valódi értékeire, együttműködésben a Lucullus Baráti Társasággal, amelynek alapító tagja, alelnöke is.

A étekműhelyt a nagy tudású Deng és Qieng mesterek vezetik, akik a speciális alkalomból soha nem látott szecsuáni ételsorral készülnek a tiszteletünkre.

Ez a menüsor meglehetősen ritka, és vélhetően csak most szerepel, a mi kedvünkért.

Leves
Vagdalt marhahúsleves

Előételek 
„Bobo” csirke;
Szecsuáni kolbász;
Uborka, mártásban;
Étvágygerjesztő zeller;
Az öreg cserépedényben készült titkos étel;
Illatos-gombás meglepetés-étel;

Főételek
„Ég és Föld” oldalas;
Buggyantott főtt hal babcsírával és erős chili olajjal;
Császári palota tofupuding;
Lótuszlevélben párolt sertés;
Sörben dinsztelt marha;
Ropogósra sült garnéla;
Maizi kacsa;
Fokhagymás cukorborsó;
Rizs;

Édesség
Vegyes szecsuáni gyümölcsök.

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha

süti beállítások módosítása