Az Artesano étterem eredeti spanyol ízeket kínál a legjobb és legfrissebb spanyol alapanyagokból, a legnagyobb hozzáértéssel, és persze sok-sok emócióval. Spanyolország négy nagy régiójának a konyhájába nyerhetünk itt betekintést, emellett fellelhetünk hazai, illetve fúziós kis "hóbortokat" is, amit spanyol és magyar csúcsborokkal kóstolhatunk össze. Az ételek készítésekor az Artesano a Ferran Adriŕ és Kisko García mesterek által megálmodott "új köntösbe csomagolt régi spanyol értékeket" próbálja meg a hazai környezetbe átültetni, "macsós", ugyanakkor ízléses és trendkövet"o enteri"orjében, amit nagy el"oszeretettel látogatnak hazánk "spanyoljai" is.
Cím: 1061-Budapest, Ó. u. 24-26.
web: http://www.artesano.hu/ és www.lucullusbt.hu
1. Camparizselével töltött eper pezsgőhabbal
Hozzávalók
eper 400 gramm
campari 0,2 liter
gelatin 0,1 gramm
méz 0,1 liter
zsálya 3levél
vaniliafagyi 4adag
pezsgő 0,2 liter
cukor 160 gramm
tojás 4 sárgája
elkészítés:
Elkészítés
* A nagy eprek belsejét óvatosan kivájjuk. * A camparit vízzel visszaforraljuk, hozzáadjuk a mézet, majd hagyjuk kicsit hűlni.
* Hozzáadjuk a lapgelatint és a kivájt, összetört epervelőt, a zsályával ízesítjük és hűlni hagyjuk.
* Amikor félig kihűlt, betöltjük az eprekbe - utána irány a hűtő!
* Pezsgőhab (közvetlen tálalás előtt): 4 sárgáját cukorral és a pezsgővel vízgőz felett habosra kevejük.
* Tálalás: a töltött epreket a fagyira helyezzük, majd a meleg pezsgőhabot rákanalazzuk.
2. eper felfújt (4szem)
Hozzávalók
eper 225g
cukor 140g
(gran marnier ízlés szerint)
liszt 160g
tojás 4 egész
Elkészítés
* A tojásokat kettéválasztjuk.
* A sárgáját összekeverjük a cukorral, és az összetört eperrel
* Igény szerint a gran marniert adunk hozzá
* Eztán a kemény habbá vert fehérjét lazán belekeverjük, eközben a lisztet szitálva szintén hozzáadjuk.
* 170 C fokon sütjük, 14 percig
* Tálalás: igény szerint vaniliafagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Cím: 1061-Budapest, Ó. u. 24-26.
Telefon: (1) 688 1696
web: www.artesano.hu