HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

TÖBB EZREN A II. LUCULLUSI MOZIFIESZTÁN, A 2. PÉCSI NEMZETKÖZI FILMÜNNEPEN

2006.10.07. 23:42 lucullus

Tarolt a Keresztapa húsgombóca és Rózsa Sándor betyárpecsenyéje – Megtartottuk a Világegyetem Első Intergalaktikus Koktélpartiját

  

A 2. Pécsi Filmünnep egyik legfontosabb záróprogramja volt a II. Lucullusi Mozifieszta, amelynek szakmai mentora hazánk legnagyobb ínyencklubja, az Északi-sarkot idén csirkepaprikással meghódító Lucullus Baráti Társaság volt. A Pécs főterén megrendezett nagyszabású gasztronómiai ünnepen tucatnyi pécsi étterem és szakácsmester interpretálásában lehetett legendás evős filmek legendás ételeiből falatozni, a lakomát a Bon-Bon, a Psycho Mutants és a Quimby zenéi kísérték.

 

A 2. Pécsi Nemzetközi Filmünnep zárónapján, október 7-én a Lucullus BT újabb akcióba lendült, és megtartotta a II. Lucullusi Mozifiesztát. Az eseményen - az év elején megejtett I. Mozifiesztához hasonlóan - ismét legendás evős filmek legendás ételeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A híres fogások rekonstruálásában pécsi és Pécs-környéki éttermek segítettek, a fesztiválozók torkának a kiszáradásától helyi borászatok mentették meg az evés közben megszomjazókat. Az esemény igazi hétvégi családi fesztiválprogram volt: a falatozások mellett az érdeklődők beülhettek megtekinteni néhány versenyfilmet, a legkisebbek meg szabadtéren élvezhették a magyar rajzfilm-legendák sorát. Késő délután fellépett a Bon-Bon, majd a Quimby. Emellett lehetőség volt megtekinteni a Lucullus BT által is támogatott Budapest-Bamako tavalyi futamának filmes összefoglalóját, és beszélni néhány versenyzővel, sőt, egy idei versenygépet, egy Trabant cabriot is megcsodálhattak az érdeklődők.

 

A Mozifiesztán a legnépszerűbbnek a Keresztapa c. film paradicsomos húsgombóca, Rózsa Sándor rőzsepecsenyéje valamint a Hóvirágünnep c. film korhelylevese aratta a legnagyobb sikert. A fesztiválon a szervezők tovább fonták az ’Elvarratlan Kínai Szál’ történetét a „Nagy Zabálás”-ból, és akinek még ez sem volt elég, az a „Surda”, a „Macskajaj”, „A Pizzás”, a „Veri az ördög a feleségét”, „A Palacsintás király” és a „Szakácspárbaj” c. filmek kedvenceiből is csemegézhetett.

 

A VILÁGEGYETEM ELSŐ INTERGALAKTIKUS KOKTÉLPARTIJA

 

 A Mozifiesztát megelőző éjszaka a Lucullus BT a Pécsi Filmünnep szervezőivel, a Galaktika Magazinnal és a hivatalos hazai Star Wars klubbal közösen megtartotta a Világegyetem Első Intergalaktikus Koktélpartiját, miután ősbemutatón levetítették a "Visszatérés a Tatooine-ra" c. filmet. A partin a pécsi Trendo étterem mixerei alkottak meg olyan legendás italokat, mint a 'pángalaktikus gégepukkasztó', a ’'nyolcadik utas' és a 'csubakka'. A kevésbé bevállalósak az 'alien', 'sex on the Mars', 'kék hold völgye', 'tejút', 'feketelyuk' fantázianévre hallgató italokból fogyaszthattak, míg az absztinensek a 'birodalmi lépegető', 'highlander', 'droid-olaj', 'csillagkapu' és 'leila hercegnő' koktélokat kóstolhatták meg.  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: lucullusi mozifieszta filmes étkek

süti beállítások módosítása