HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

I. LUCULLUSI MOZIFIESZTA

2006.02.11. 15:19 lucullus

Megrendezésre került Magyarország első Lucullusi Mozifiesztája, amelyen híres evőfilmekkel és a bennük ábrázolt, legendás fogásokkal lehetett megismerkedni. Az esemény díszvendége Bozóki András kulturális miniszter és András Ferenc filmrendező voltak. A Fiesta szervezője az Örökmozgó Filmmúzeum és Magyarország legnagyobb ínyencklubja, a Lucullus Baráti Társaság.

Pécsi Ildikó túrós rétese, Marcello Mastroianni tésztája, Juliette Binoche csokoládéja – legendás étkek, amelyek nemcsak a filmtörténet, hanem a mindennapok gasztrokultúrájának is a részévé váltak. Most először lehetőség nyílt arra, hogy híres evőfilmek legendás fogásaival mind a mozivásznon, mind a valóságban közvetlen barátságra lépjünk.

Magyarország első Lucullusi Mozifiesztáját az Örökmozgó Filmmúzeum és Magyarország legnagyobb ínyencklubja, a Lucullus Baráti Társaság szervezte. Több neves hazai étterem, séf, csokoládémester segítségével rekonstruáltuk három film fogásait, amelyeket a vetítéseket követően lehetett végigkóstolni. Terítékünkön a következők voltak:

16 órától: Megnyitó – köszöntők, miniszteri beszéddel, rendezői felvezetéssel. A felszólalók Bozóki András kulturális miniszter, András Ferenc filmrendező és Sipos Tamás, a Lucullus Baráti Társaság elnöke voltak. A Fieszta-köszöntő dalt Kovács Erika adta elő.

16.30-tól ’A Nagy Zabálás’ c. film került levetítésre, az itt felvonultatott étkek prezentálója a Malomtó Étterem, a francia és a fúziós konyha specialistája volt, meghívott vendégként a China Lanzhou étterem és a Kínai Étekmester Műhely szerepelt.

FOGÁSOK: ’Marcello Mastroianni tejszínes-gombás tortellinije’; ’zöldséges-paradicsomos penne, a la Ugo Tognazzi’ ; ’az Elvarratlan Kínai Szál’ (hideg, zöldséges kínai tészta); „Wang mester visszavág (kínai tészta különleges szószban).

18.30- tól a ’Veri az ördög a feleségét’ c. filmet vetítették, ami után étekgazdánk a magyar, házias konyha nagymestere, a szécsényi Gesztenyés Kert étterem volt.

FOGÁSOK: töltött káposzta, rántott csirkecomb (azaz Magdika dobverői) és túrós rétes.

20.30-tól a ’Csokoládé’ c. film szórakoztatta a nagyérdeműt – az édességekről pedig a kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozó Bakos Marcipán Kft. gondoskodott, de konzultáltunk az Azték Choxolat csinos tulajdonosaival is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lucullusi mozifieszta filmes étkek

süti beállítások módosítása