HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

CASANOVA SZÍNRE LÉP, AZAZ EROTIKUS VACSORA AZ AFRODIZIÁKUM JEGYÉBEN

2005.06.03. 18:35 lucullus

A LUCULLUS BT az első fülledt, kora nyári éjszakák egyikén nem is tehetett mást, minthogy felfedező kalandra indult, méghozzá az afrodiziákumok titokzatos világába. Kalauzaink a téma nagymesterei - Dr. TÓTH EMESE, szexológus-orvos, az Orgazmus Klinika vezetője, valamint az afrodiziákum szakácskönyvén dolgozó Vad Katalin voltak. Az esemény helyszínéül pedig a MALOMTÓ ÉTTEREM szolgált.

 

A MALOMTÓRÓL


A Malomtóról a világ egyik legnagyobb karsztbarlangja felett helyezkedik el, amelynek titokzatos őslényekkel teli labirintusának az áramlatait a budai hegyek hűvös karsztforrásai és a föld mélyének a kohójából feltörő termálforrások táplálják. Ezek adják az étterem melletti Malomtó kristálytiszta vizét, amelyben őshonos teknősök és különleges növények élnek egymás mellett: az állandó melegnek köszönhetően egy ősi fügefa is fennmaradt itt, amelynek terebélyes koronáján nyaranta mézédes gyümölcsök híznak. Állítólag a nagyhatalmú Gül Baba budai pasa kísértete időnként még ma is meglátogatja ezt a fát, hogy elmélázhasson a dicsőséges Oszmán Birodalom egykori pompájáról. A Malomtó asztalai mellett egykoron Budapest valamennyi életszerető alakja megfordult. Ide tértek be Szindbád tabáni barátai, de a Malomtó asztalánál alkotott Illyés Gyula valamint Kassák Lajos is.


Az étterem nemrég kapott új életre. Egy fiatal mesterszakácsokból álló csapat áll a hely konyhája élén. A Pesti István - Schilling Gábor duó korábban a Lou-Lou, Cirano, Cosmo és Árkád éttermekben gondoskodtak arról, hogy vendégeik ízlelőbimbói folyamatos kihívásoknak legyenek kitéve. Alapjában véve a francia konyha mélystruktúrái határozzák meg a Malomtó fogások gerincét, amelyben némi olasz és mediterrán hatás érzékisége érezhető, de természetesen nem maradhatnak el a mostanság egyre divatosabbá váló távol-keleti felhangok sem. Nos, ezekre alapozva kreáltuk meg az AFRODIZIÁKUM ÉTELSORT.


AZ AFRODIZIÁKUMOKRÓL


Az afrodiziákum olyan titkos szer, amely élénkíti a nemi vágyat és fokozza az evőember nemi aktivitását. A történelem során az ember úgy tűnik, mindent megtett annak érdekében, hogy eme elemi ösztönét életben tartsa, és ennek köszönhetően kerültek asztalára például mindenféle gyökerek és gumók (mandragóra, ginzeng, gyömbér, yohimbin), állatok és származékaik (osztriga, rákok, halak minden mennyiségben, kaviár, nyers tojás, finomra őrölt rinocérosz, esetleg unikornisszarv), zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények (zeller, eper, édeskömény, szezámmag, spárgalé, petrezselyemmag, zab, kóladió kivonata, egyes csucsorfélék, kosborfélék stb.), és persze mindenféle titkos kotyvalék (szárcsagyökérfőzet, ördöggyökér, komló-főzet, majomhere-kivonat, stb.), amelyekért időnként az életét is képes volt kockára tenni. Egyébiránt az afrodiziákumokat APHRODITÉ-ről, a görög istennőről nevezték el - aki a mitológia szerint a szerelem mindenható úrnője volt...

 

NOS, A VÁLASZTÉK bő, a LUCULLUS BT-nek tehát volt lehetősége válogatni, hogy olyan ételsort prezentáljon, ami a legtágabb spektrumon mozogva mutatja be az afrodiziákumok felhasználását. Az ételsort a MALOMTÓ egyik mesterével, Schilling Gáborral és Dr. Tóth Emesével közösen állítottuk össze. A vacsora előtt elhangzott az intés, hogy a vacsora utánra mindenki gondoskodjon partnerről, mert garantáltan el fogja veszíteni az eszét, aminek láttán talán még a nagy Casanova mester is elismeréssel bólogatna…

 

CASANOVA ÉTELSORUNK A KÖVETKEZŐ FOGÁSOKBÓL ÁLLT:



* CASANOVA TÖKÉLETES SZERELEM SZIMFÓNIÁJA, azaz pálinkában érlel fahéj, citromhéj, kakukkfű, koriander és vanília, cukorsziruppal felöntve. Akinek szíve-lelke ellenkezik ez ellen, választhat BODZASZÖRPÖT, amelyet a Malomtó egyik tulajdonosa sajátkezűleg állít elő;


* CASANOVA HANGSZEREL, midőn a Canale Grandén lopakodik szeretett hölgye felé, azaz a SÉF AJÁNDÉKA: zeller, répa, zölduborka falatok, tavaszi mártásokkal;


* A VELENCEI C.C. KISASSZONY SZÍVE MÉG JEGES, DE NEM SOKÁIG, azaz pácolt rákok, hideg dinnyesalátával, kókuszos mártásban lebegve, CASANOVA titkos fűszereivel azaz chilivel, kurkumával, indiai garam masalával és fűszerpaprikával ízesítve;


* C.C. KISASSZONY KIOLDJA FŰZŐJÉT, A PÉTERVÁRI UDVAR SZOKÁSAIRA HIVATKOZVA, azaz vörös lazackaviár, orosz blinivel;


* CASANOVA MEGEMELI A POHARÁT, ÉS KIENGEDI GALLÉRJÁT, azaz MOJITO SORBET, könnyítendő emésztésünket;


* REMEG A CANALE GRANDE, azaz finomra sütött kacsamell, kahlua mártással és kuszkusszal VAGY lazac sáfránymártással és spárgával;


* C.C. KISASSZONY REMEGVE SÓHAJT, MIKÖZBEN CASANOVA A TUBÁKOS SZELENCÉJÉT SZAGOLGATJA, azaz csokoládéfelfújt, meggymártással;

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: afrodiziákum malomtó étterem

süti beállítások módosítása