HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Újabb színfolt hazánk ázsiai gasztronómiai palettáján - megnyílt Wang szecsuáni étterme

2005.05.25. 00:00 lucullus

Újabb színfolt jelent meg Magyarország ázsiai gasztronómiai palettáján: hazánk egyetlen kínai sztárszakácsa, Wang Qiang (TV PAPRIKA, Fábry Show) megnyitotta legújabb kínai éttermét Budapesten, a IX. kerületben. (Cím: Budapest-IX, Telepy u. 24., Telefon: 455-7021). A „Wang mester konyhája” étekműhely a szecsuáni régió ételeit mutatja be az érdeklődőknek, emellett Wang mester megtartja Huayi Yang (császári) stílusú éttermét, az Új Lanzhou – t is. Utóbbi– számos egyéb elismerése mellett - nemrég bekerült hazánk legjobbja közé is, a legújabb Étterem és Bor Kalauzban. A hivatalos étteremnyitó ünnepség tiszteletbeli vendége Falusi Mariann volt (Pa-Dö-Dö, RTL Klub), a szalagvágási ceremóniát Jarabek Bence (a Lucullus alelnöke, az Artesano étterem tulajdonosa) és Turóczi Gábor (a Lucullus elnöke) végezte. Az eseményen megjelent dr. Gegesy Ferenc, Budapest IX. kerületének polgármestere is, aki gratulált az új étterem indulásához.

Wang Qiang és a Lucullus BT

Wang Qiang 13 éve él Magyarországon és missziójának tartja az ötezer éves kínai konyhaművészet hazai elterjesztését. Ennek érdekében nemcsak ritka ételekkel, hanem egyéni- és céges/csapatépítő kínai főzésekkel is próbálja felhívni a figyelmet országának valódi értékeire, együttműködésben a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesülettel, amelynek alapítója és alelnöke is. Wang elmondása alapján az étterem az elmúlt hónapban „próba üzemmódban” üzemelt, és majdnem minden este teltházat produkált. A vndégek 90%-ka kínai volt, ugyanakkor a Mester reméli, hogy hamarosan a magyarok is megbarátkoznak az olyan szecsuáni remekművekkel, mint a „Bobo” csirke, a szecsuáni kolbász, a császári palota tofupuding, a lótuszlevélben párolt sertés, vagy a sörben dinsztelt marha.

További információ:

Lucullus Baráti Társaság
Telefon: +3620 240-8530
E-mail: elnokseg@lucullusbt.hu
Web: www.lucullusbt.hu és www.lanzhou.hu







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

Címkék: kínai konyha

süti beállítások módosítása