HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

III. Andalúz Séfkurzus (és kísérőrendezvényei)

2010.05.18. 11:56 lucullus

 

Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) jóvoltából immár harmadik ízben látogatott el Magyarországra igazi andalúz sztárséf, hogy egynapos mesterkurzust tartson 35 magyar séf számára a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.

 

/>Miguel Ángel Benjumea Loro kiváló tapasztalatokat szerzett egy 2 Michelin csillagos étteremben, az El Bulli luxushotelében, jelenleg pedig nemzeti/nemzetközi tanácsadóként, oktatóként dolgozik.
A teltházas eseményen a hazai mesterek a gyakorlatban is megismerkedhettek a MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA legújabb ételkészítési technikáival, trendjeivel, alapanyagaival (pl. „xantán gumi", „optika és textúra", „kakaóvaj-olívaolaj emulzió", „olívaolaj dara” és „szferifikáció", amelyek használata Magyarországon ma még meglehetősen ritka. Az ételkészítés során ismét találkozhattunk az andalúz nemzeti alapanyagokkal: a serrano sonkával, az olívolajjal, borecettel, sherryvel vagy éppen az olajbogyóval. 
Az eseményen jelen volt Pablo Leira, az Extenda-Sevilla élelmiszeripari területért felelős promóciós igazgatója, és Miguel Angel Benjumea Loro, aki molekuláris- és csúcsgasztronómiai paellakészítési bemutatót is tartott Kovács Lázár magyar sztárséf segítségével.

A rendezvényt andalúz élelmiszerek bemutatója, és kóstoltatása is színesítette, melyen a következő forgalmazócégek vettek részt: Egresits Bros Kft., Famba Kft., Féda Kft., I.F.D.T Kft., König-Trade Kft., Maresi Foodbrker Kft., Nowaco Hungary Kft., Vámunió Kft., Zwack Unicum Nyrt.

 

További információ:

 

Rafael Rives, Extenda
+36 1 666 3300
www.extenda.hu

Turóczi Gábor, Lucullus BT
+36 20 240 8530
http://lucullus.blog.hu

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: molekuláris gasztronómia andalúz konyha

süti beállítások módosítása