HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

"Akasztják a mesterszakácsot"

2013.10.04. 15:31 lucullus

Kedves Gasztronómiához közel állók!
 
2 nap van még a nagy versenyig. Addig amig a 3 és 10 közötti gyerekek közül húszan valamint a vakok iskolájának állami gondozott fiataljai közül tizen szembesítik a 6 szakácsból álló mezőnyt a döntésükkel.
A mesterszakács(ok) nincsenek könnyű helyzetben, hiszen két akasztás történik egyszerre. Részint a gyerekek előtt, valamint a többi szakács előtt is helyt kell állni és megmutatni, hogy a több évtized segít-e a gyerekek ízlésének eltalálásában.
 Az esemény neve 'Kemencemánia - Akasztják a mesterszakácsot'. Az esemény non-profit jellegű. Minden bevétel ami az esetleges támogatóktól származik és a közvetlen költségek fedezése mellett marad, azt a gyerekekre költjük ajándék formájában a jövőben is.


 
Az első ilyen eseménynek a költségeit a Kemencemánia állja. Azonban a gyerekek nem maradnak ajándék nélkül, hiszen sikerült néhány támogatót szerezni, akik kifejezetten a zsűri számára ajánlottak fel élményajándékokat:
- Az Eperemester pincészet házi készítésű süteményeket valamint több rekesz friss gyümölcsöt
- Az Aprónép játszóház 1 órás játszóház kupont mind a 20 gyereknek.
- A Bozsik Sífutóiskola a sífutás és a szabad mozgás élményét a vak fiataloknak.
 
Úgy vélem, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt sikerült egy jó eseményt összerakni.
 
Az esemény Facebbok oldalán 42-nél jár a potenciálisan részt vevők száma nézőként. Médiapartner let a Legyél te is konyhatündér gasztroblog, aki nagyban segített, hogy a sajtóközlemény meg tudjon jelenni.
 
Ferenczi István Chef Úr vállalta, hogy a rendezvény arca lesz, és hogy ezen jótékonysági esemény kedvéért kötélnek all. A szó legkomolyabb értelmében.
 
A szakácsoknak nem lesz könnyű dolguk a főzéssel, hiszen a bolognai tésztaétel maga nem lesz bonyolult, de a körülmények igen látványosak. Bográcsban kell szabad tűz felett elkészíteniük. Utána 30 adagra széttálalniuk.
 
A versenyben részt vevő szakácsok:
- Hargiati György, mesterszakács
- Oszfolk Vilmos, szakács
- Mészáros Attila, oktató szakács
- Gáborjáni Szabó Dániel, szakács
- Két tanuló szakács
 
Az esemény oldala:
https://www.facebook.com/events/516163805124438/?fref=ts
 
Várjuk mindannyiukat szeretettel szombaton délután 4 órakor a XVI. kerületi Sashalmi Piacon.
 
Üdvözlettel:
 
Kakuk Szabolcs
www.kemencemania.hu
+36209299428

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása