HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

„Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

2012.11.28. 11:49 lucullus

Egyes chocoMe kreációk feltétekkel díszített oldala eddig is felért egy-egy „műalkotással”, azonban mostantól az angyalföldi csokoládémanufaktúra arról is gondoskodik, hogy a táblák mindkét oldala kívánatos legyen a szemnek.

A most bevezetett új öntőformával a csokoládékockák elrendezése az aranymetszés arányait követik, mely lényegében a természet tökéletes elrendezését idézi.

chocoMe_mould2012.jpeg

A természet inspirálta

Az aranymetszés aránya szinte mindenhol megtalálható a természetben: a csigák mészházainak spiráljától a brokkoli rózsáján keresztül az emberi test arányáig bezárólag. Az építészetben (Gízai piramisok), a képzőművészetben (Leonardo da Vinci tudatosan komponálta képeit az aranymetszés szabályai szerint), de még a tipográfiában is fellelhető ez az arányosság. Mostantól a csokoládék világában is – elsőként a chocoMe-től.

„Szeretnénk még jobban megkülönböztetni a 2010. júniusában Magyarországon elsőként elindított, különleges feltétekkel készülő és személyre szabható táblás csokoládénkat a chocoMe-t követő csokoládékészítőktől és hasonló termékektől” - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa, aki az eddigi 11 elnyert díja mellett most az Ernst & Young „Év Üzletembere” világhírű versenyén a „Jövő ígérete” díjat vehette át.

„A chocoMe indulásakor egy standard, bárki által hozzáférhető, kakaóbab motívummal díszített öntőformát használtunk, csakúgy, mint az utánunk indult vállalkozások többsége. Az új, chocoMe brandingelt öntőformával a célunk az volt, hogy még inkább megkülönböztessük magunkat konkurenseinktől, és vásárlóinknak könnyebben kezelhető, esztétikusabb és letisztultabb táblákat kínáljunk.” - tette hozzá Mészáros Gábor.

Az új chocoMe öntőforma megtartotta az eddig már jól ismert befoglaló méretet, a hangsúly az arányrendszer kialakításán, a felületnemesítésen volt a több hónapos tervezés során.

A felületi megmunkálás nem a klasszikus táblás csokoládékat követi – mint ahogyan a chocoMe fiozófia is merőben eltérő a klasszikus táblás csokoládé vonaltól, viszont tartalmilag hordozza a klasszikus arányrendszert, az aranymetszést; ami rendkívül harmonikus végeredményt hozott.

„Mindezek mellett az új öntőforma kialakításánál arra is figyeltünk, hogy a különböző méretű kockák ne csak térben, de síkban is elkülönüljenek – a nagyobb felületű csokoládék alig észrevehetően vastagabbak, így adva a teljes kompozíciónak még egy csipetnyi játékosságot” – emelte ki Ebedli Gyula, designer.

komment

Címkék: chocome csokoládékultúra

süti beállítások módosítása