A 2010-ben 76 feltéttel elinduló, személyre szabott és kézzel készített chocoMe táblás csokoládé CSOKOLÁDÉ-SZÉPSÉGVERSENYT szervezett, ahol Mészáros Gábor, a chocoMe megvalósítója bemutatta a csokoládé-manufaktúra elmúlt egy évének TOP76 csokoládé kreációját. A meghívott újságírók és gasztronómiai bloggerek választották ki szavazással az elmúlt év TOP3 csokoládéját, amelyek a következők lettek:
- Étcsokoládé fekeribizlivel, vörösáfonyával és chili szálakkal
- Étcsokoládé pekándióval, pisztáciával és mandulával
- Tejcsokoládé, ibolyával, kókusszal és 23 karátos aranypelyhekkel
Az eseményre a chocoMe vadonatúj formabontó bemutatótermében került sor, ahol bebizonyosodott: a mai világban nemcsak egy csokoládét lehet újradefiniálni, hanem egy csokoládét bemutató helyszínt is. A belsőépítészeti munkákat a Magyarországon és külföldön is elismeréseket szerző Ebedli Gyula tervezte. Véleménye szerint a csokoládé alaphangulata "erősen átragad a helyre is, hiszen érzelmeket közvetít, ami megnyilvánul az anyag- és felülthasználatban; idomokban és színben egyaránt. A csokoládé a szó egyenes és átvitt értelemben is új megvilágítás alá került, mely tiszteletet parancsol, a romantikáról és a trópusi hangulatot pedig equadori kakaóbabzsákok megjelenése segíti elő - mondta el Ebedli Gyula.
Az eseményen chocoMe kreációk és Rézangyal pálinkák összekóstolása tette teljessé. A chocoMe szakmai együttműködő partnere a Lucullus BT gasztronómiai egyesület.
A bemutatóterem (és üzlet) címe: 1135 Budapest, Szent László u. - Kis Gömb u. sarok
Nyitvatartása: H-P, 09-17:30.
További információk
Lucullus BT
E-mail: elnokseg@lucullusbt.hu
Telefon: +3620 2408530
Web: www.chocome.hu és http://lucullus.blog.hu