HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Mövenpick, mint topping a csúcsgasztróban - Moszkvában jártunk főzőkurzuson

2013.10.03. 22:27 lucullus

pear2.jpgNa hát ezt is megéltük, hogy a magyar ember (elnökünk, Turóczi Gábor El Presidente) egy orosz gasztroújságtól (Khleb es Solj) kapott meghívást egy orosz főzőkurzusra Moszkvában, ahol Anton nevű orosz szakács francia konyhatechnikát ötvözte az orosz és európai alapanyagokkal, majd ehhez svájci ízeket varázsolt. Hiszen a Mövenpick fagylalt volt a pont az i-n. Anton szerintem őstehetség, zseniálisan kevert-kavart, és brutálisan jól eltalálta az épp aktuális fagylaltgombócot az ételhez. Érdekes este volt.

Na de mit ettünk?

Az első fogás egy tengeri sülthal volt zöldpesztós bundában (sóska, rukola, zöldalma, víz), hollandi mártással és rucolával, valamint limefagylaltgombóccal. A hal és a mártás kéz a kézben jártak, a zöldek keserűségét a lime fagylalt édessége, savanyúsága ellensúlyozta kiválóan.

A második fogás (arculcsapás lett volna), de nem volt az, mert az erdei bogyós fagylalt ellensúlyozta a hajdinarizottó brutális erős ízét, a ült marha spárgával megtűzdelve, berni mártással pedig ismét csak kéz a kézben járt. Hihetetlen kombináció.

A desszertért meghaltunk volna... Levelestészta megszórva szezámmal és mákkal, portóis-vaníliás karamellás alma, és karamellás Mövenpick. Jézusatyaúristen??? Mikor lesz ismét ilyenben részem??? Hihetetlen kaland volt.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása