HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Új manufaktúrájában mutatta be a chocoMe a karácsonyi csokoládékollekcióját

2012.10.27. 19:16 lucullus

chocome_ujgyar.jpg

Új csokoládémanufaktúrát avatott Angyalföldön a kézzel készült, sok millió féleképpen összeállítható, személyre szabható magyar sikercsokoládé – a chocoMe. Az avatóünnepség résztvevői már az új üzemben kóstolhatták meg a chocoMe karácsonyi kollekcióját, illetve részt vehettek egy olyan üzemlátogatáson is, ahol a chocoMe csokoládék készítésének minden fortélyát megtekinthették.

 

Vállalatunk dinamikus fejlődése és vásárlóink harmadik éve bennünket kísérő óriási szeretete azt eredményezte, hogy új manufaktúránkban már 300 m2-en készíthetünk csokoládét” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. “Módfelett örülünk, hogy már az új létesítményünkből szolgálhatjuk ki a spanyol, francia, svájci, osztrák, cseh, szlovák, román, svéd és litván piacokat is. “ tette hozzá a nemrég Magyar Brands 2012 díjat, és az „Év Webshopja” bronzérmet is begyűjtő chocolatier.

Ebedli Gyula belsőépítész, a manufaktúra kreatív megálmodója elmondta, hogy az új üzem tervezése a termék filozófiája alapján történt, ezért kerültek megvalósításra egy termelőüzemhez képest szokatlan, formabontó megoldások. A látogatók az óriási méretű kapuzat alatt áthaladva, majd a kristályfal-folyosón végigsétálva juthatnak be a váratlan színvilágú kézműves műhelybe.

Angyalföld, ipari környezet - meghatározó volt az indulásnál a tervezésnél ez a hangulat. Az épület külső megfogalmazása ehhez a hangulathoz idomult. Egy kapuzat megalkotásának a segítségével szerettünk volna fizikai és lelki kontrasztot építeni, amely „magasabb minőséget” vetít előre a megérkező számára. A manufaktúrába belépve ugyanennek a filozófiának a megtestesülését láthatjuk, hiszen egy erős funkcionális osztással kellett dolgoznunk. Ezt kellett felruháznunk olyan elemekkel, amelyek segítségével a manufaktúra vonzó és látványos „hely” lett mind az itt dolgozóknak, mind az idelátogatóknak” – mondta el Ebedli Gyula.

 

chocoMe karácsonyi kollekció”

 

Az üzem avató ünnepségen bemutatták a vállalat 2012-es Karácsonyi Kollekcióját is, amelyben a karácsonyi ünnepekre jellemző ízek, fűszerek, illatok dominálnak. A chocoMe szerint az idei karácsony „slágergyanús” összeállítása a tahiti vaníliaporral fűszerezett, tengeri-sós, karamell ízű csokoládé pasztillás, pekándiós tejcsokoládé lesz.

A nap folyamán Rézangyal pálinka és chocoMe csokoládé, valamint bor- és csokoládé összekóstolás is zajlott, az új trend kedvelői pedig Strongbow cider-rel lazíthattak.

A chocoMe idei karácsonyi kollekciója:

 

 

csokoládé

Fortina Finest Selection 65% étcsokcsokoládé

feltét 1

kandírozott gyömbér

Feltét 2

etióp Yirga kávé

Feltét 3

kandírozott narancshéj

Feltét 4

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Fortina Finest Selection 65% étcsokcsokoládé

Feltét 1

pekándió

Feltét 2

kandírozott narancsív

Feltét 3

szegfűszeg

Feltét 4

23k ehető arany

Feltét 5

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Fortina Finest Selection 65% étcsokcsokoládé

Feltét 1

fahéj

Feltét 2

madagaszkári bourbon vaníliapor

Feltét 3

makadámdió

Feltét 4

vörösáfonya

Feltét 5

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Arriba 39% tejcsokoládé

Feltét 1

tengeri só tahiti vaníliaporral

Feltét 2

karamell ízű csokoládé pasztilla

Feltét 3

pekándió

Feltét 4

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Arriba 39% tejcsokoládé

Feltét 1

fahéj

Feltét 2

liofilizált alma

Feltét 3

méz ízű csokoládé pasztilla

Feltét 4

törökmogyoró

Feltét 5

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Arriba 39% tejcsokoládé

Feltét 1

mézessütemény fűszer

Feltét 2

liofilizált alma

Feltét 3

dió

Feltét 4

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Callebaut fehércsokoládé

Feltét 1

mák

Feltét 2

dió

Feltét 3

liofilizált meggy

Feltét 4

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Callebaut fehércsokoládé

Feltét 1

fahéjas mandula

Feltét 2

mézes mogyoró

Feltét 3

kandírozott narancshéj

Feltét 4

étcsokoládés karácsonyfa

 

csokoládé

Callebaut fehércsokoládé

Feltét 1

pekándió

Feltét 2

aranymazsola

Feltét 3

arany csillagok

Feltét 4

étcsokoládés karácsonyfa

 

A műhely címe:

1135 Budapest Kis Gömb utca 23.

 

További info:

 

chocoMe Kft.

1135 Budapest Szent László út 14.

www.chocome.hu

info@chocome.hu

Lucullus BT

+3620 240-8530

http://lucullusbt.hu

Szólj hozzá!

Címkék: chocome csokoládékultúra

süti beállítások módosítása