HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Megnyílt a Dang Muoi vietnami étterem

2013.03.22. 10:10 lucullus

_MG_0789.JPG

A Józsefvárosi piac “legendás” vietnami büféjének (amely akár napi 500 vendéget is képes kiszolgálni!) tulajdonosai rengeteg ínyenc örömére úgy döntöttek, hogy nagyszabású vietnami éttermet is nyitnak Budapest IX. kerületében.

 A Dang Muoi éttermet a vietnami Dang-Muoi házaspár alapította, akik csak természetes és a legjobb minőségű hozzávalókat használják fel az ételek készítésekor. (Az alapanyagokkal kereskednek is, a piaci büfével egybenyitott boltban, többek közt Wang mester is rengeteg mindent vásárol tőlük). Szívvel-lélekkel főznek, „jól tartják a vendéget”, valamint elkötelezett hívei a vietnami kultúra népszerűsítésének Magyarországon.
Az étteremnyitó ünnepséget az idén tízéves
Lucullus BT gasztronómiai egyesület szervezte, amelynek alapító/elnöke, Turóczi Gábor ünnepi beszédében elmondta, hogy rendkívül nagyra értékeli azt a fajta odaadást, alázatot, vendégszeretet és szerénységet, amit a Dang-Muoi házaspár képvisel. „Örül a lelkem, hogy az ázsiai kultúrák új zászlóshajója véteti észre magát a hazai ázsiai gasztro-tengerben” - tette hozzá Turóczi Gábor.

 A bemutatkozó vacsorával egybekötött hivatalos étteremnyitó ünnepségen főleg Észak- Vietnam ételeiből kaphattak ízelítőt a jelen lévők. A következő ételek voltak terítéken:

Előétel:

- phở bò > klasszikus marhahús leves rizstésztával

- nem rán > tavaszi tekercs

Főétel:

- vịt xào cay > sült csípős kacsa

- đùi ếch satế > sült fűszeres békacomb

- nộm su hào > karalábésaláta

- thịt lợn rán ngũ vị hương > ropogósra sült 5fűszeres sertés

Desszert:

Chè > Vietnami puding desszert

Az étterem címe: Dang Muoi, Budapest, IX., Ernő u. 30.
Fotók: Gyurin András http://indafoto.hu/lucullus/20130322_dang_muoi_vietnami_et

További info:

Lucullus BT

Telefon+3620 240-8530

Web: www.lucullus.hu

Blog: http://lucullus.blog.hu

 



komment

Címkék: vietnami konyha dang muoi étterem

süti beállítások módosítása