HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A chococo csokoládéüzlet kreatív háttere

2011.10.19. 18:48 lucullus

 

 

Nagy öröm volt az Avalanche Kreatív Ügynökség számára, mikor a Chococo tulajdonosai, Kocsis Imre és Balogh Dóra beállítottak irodájukba egy nagy doboz luxus csokoládéval és egy igen érdekes feladattal.


 

Nagy Krisztián az Avalanche kreatív igazgatója elmondta:

Chococo márkának és a hozzá kapcsolódó arculatának kialakítása számunkra egy különleges feladat volt több szempontból is. Egyrészt mert egy olyan új márkát kellett létrehoznunk, aminek már születésekor története van, másrészt vissza kellett nyúlnunk klasszikus, századelős értékekhez és elegyítenünk azt mai dizájn trendekkel. Ezért használtunk 1910 és 30 közötti rézmetszeteket, persze a hagyománytól eltérően egymásra halmozott, montázsszerű elrendezésben. Továbbá egy klasszikus logó formát és centrális elrendezést részesítettünk előnyben, jóllehet nem szokványos figuratív elemmel a középpontban.”


 

Baranyai Júlia az Avalanche művészeti vezetője hozzátette még:

A hely adottságaiból indultunk ki, valamint abból, hogy méretét tekintve a Chococo egy csokoládé bolt és egy áruház közt van félúton. A környező utcák szelleme nagyon adta az irodalmi vonal behozását és a Gepetto antikváriumra, könyvesboltra utaló polcrendszer ötlete is megerősítette azt az elképzelésünket, hogy konkrét irodalmi idézeteket illetve kordokumentumokat is beemeljünk a márkakoncepcióba és azokat konzekvensen szerepeltessük az arculat meghatározó részein. Másik ötletünk volt, hogy az áruház egyedülálló volta miatt külön kategórianevet találjunk ki, így született meg a „csokoládérium” kifejezés.


 

Az Avalanche vezető grafikusa, Frey Orsi kapta a legizgalmasabb feladatot, hogy végső formába öntse az arculatot.

Az arculat középpontjába a csokis orrát lenyalogató kisfiú került. Véleményünk szerint ez a gesztus jól kifejezi azt az örömöt, amit ínyencségek elfogyasztása után bárki érezhet.„


 

"A Chococo belsőépítészeti koncepciója és kivitelezése a Geppetto Stúdió munkáját dícséri. A budapesti designcég vezetője, Elek Márton elmondta: "A design a mi filozófiánk szerint stresszmentesít és kommunikál. Mi más tudná ezt jobban elmondani, mint egy csokoládébolt, ahol szögletes, kerek, lyukas, töltött.... endorfint árulnak? Büszkék vagyunk arra, hogy idén a harmadik kereskedelmi célú nyilvános tér a Chococo, amelyet formálhattunk a Baldaszti's és a Bonvino Hotel után."


 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása