HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

BALKÁNTURISZT / GASZTROBUSZ: INDUL A MÓKA

2011.07.22. 23:59 lucullus

 
 A Lucullus BT és az Extrém Szakács bemutatja: "EDD VELÜNK VÉGIG A BALKÁNT" c. buszos társasutazást - 2011. október 20-26. közt.

Ha szereted a Kusturicás, evős-ivós kalandokat, akkor köztünk a helyed.

Röviden az (immár végleges) útvonalról:

 

1. nap: Budapest, Petőfi Csarnok– Donji Milanovac (SRB)

Az első nap programjában szerepel egy “sivatagi” szakasz a delibláti homokpusztában, egy elég egzotikus kompolás, egy tényleg elképesztő vár félig a vízben és egy csodás célállomás a szerbiai Dunakanyarban. Este Welcome party!

 

2. nap:  Donji Milanovac  – Peja (KOS)

Koszovó előtt Szerbia még megmutatja legszebb arcát, elénk tárul az egész Dunakanyar (ott forgatták az egész Macskajaj-t), majd átvágunk a hegyeken. Útközben lesz egy nagyon extra római város Gamzigradnál, és egy remek gyógyfürdő. A mai napig elég “pikáns” hangulatú Mitrovicá-nál lépünk be Koszovóba, a hely nem csak olcsó, de nagyon barátságos is. Ráadásul a legjobb sör az úton a Peja és ez egy Beer Team rendezvény…

 

3. nap: Peja – Peshkopie (ALB)

Kihagyhatatlan szakasz, szív- és autószaggató utakon. Üdv Albániában. Soha nem volt még rossz élményünk, most sem lesz. A szállás egy remek hely, ahol mindenki csak albánul beszél. Egzotikum a javából.

 

4. nap: Peshkopie – Korce (ALB)

Na, ez nem lesz egyszerű, keresztül az Albán Alpokon, kétkerék-meghajtással csak önbizalommal telt fanatikusoknak ajánlott. Mondjuk jön pár ilyen barátunk, őket érdemes követni. Van alternatív útvonal, az itinerben benne lesz.

 

5. nap: Korce – Orikum (ALB)

A Korce- Gjirokaster közötti rész egy legendás panorámaút, benne van a Lonely Planetben is. Onnan pedig irány a mediterrán tengerpart, októberben itt még sima ügy a fürdés!

 

6. nap: Orikum – Kotori öböl (CRG)

A futam célja a Lovcen hegy csúcsán lévő Njegos-mauzóleum. Vad hely, vad út és vad panoráma… este a szállás és az érkezőparty a festői Kotori öbölben lesz - valahol. Meglepetés.

 

 

 

A futam célja a Lovcen hegy csúcsán lévő Njegos-mauzóleum. Vad hely, vad út és vad panoráma… este a szállás és az érkezőparty a festői Kotorban lesz.
Térképen mindez: ITT megtalálható. Útvonalváltoztatás természetesen még lehetséges. Hazafelé lehet, hogy megállunk Boszniában.

Szállítójárművünk

Per pillanat egy 9 személyes Volkswagen T5 Transporter kisbuszban gondolkodunk, de a létszám függvényében ez természetesen változhat.

Mitől Gasztrobusz a Gasztrobusz?

Azt tervezzük, hogy a részvevőknek bemutatjuk az érintett országok konyháját, gasztro-kultúráját. Elméletben és gyakorlatban is.
Pragmatikusan ez úgy fog megnyilvánulni, hogy egy-egy nap során vélhetően lesz egy "könnyebb" ebéd, illetve egy "tartalmasabb" vacsora + Peja sör + pálinka + Paprikás Csirke főzés egy albán bombázásbiztos betonbunker tetején.

Az árról

Az ár = 249,000 Ft /fő (volt), de úgy alakultak a dolgok, hogy 10% kedvezményt tudunk MINDEN jelentkezőnek ebből biztosítani.

Az ár tartalmazza következőket:

- nevezési díj a szervezők felé (Beer Team, Pétery Szabolcs)
- buszbérlés
- üzemanyag
- autós költségek (matricák, baksis, koszovói környezetvédelmi díj, esetleges szerelés, stb.)
- az autóbusz biztosítása (nem összetévesztendő a résztvevő biztosításával!)
- szállás (az első napon vadkemping van, tehát kell majd sátor. Persze fakultatív módon bárki ezen a napon is alhat szállodában).
- (szinte) teljes ellátás.

Feltétel: a busz akkor indulhat egyáltalán, ha összejön minimum 10 fő (3 hely ebből elkelt).

Várjuk az észrevételeket, kérdéseket, javaslatokat!

Az utazás tényleg életre szóló élmény lesz - mi már megtapasztaltuk.

Érdeklődés, jelentkezés: +3620 240-8530 vagy elnokseg@lucullusbt.hu

Info még:

www.balkanturiszt.hu
http://extremszakacs.blog.hu/

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása