HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Indul a Nestlé babarecept-pályázata

2011.05.18. 17:59 lucullus

Idén májusban a Nestlé Egészséges Kezdet Egészséges Élet babatáplálkozási programja receptpályázatot hirdet a nagyközönség és gasztrobloggerek számára. A versenyre olyan kreatív babarecepteket várnak, amelyek nemcsak finomak és újszerűek, de megfelelnek a babatáplálási irányelveknek is. A szervezők bíznak abban, hogy a nevezőknek sikerül a gyakorlatba is átültetni a babatáplálási tudnivalókat, így mindenki hasznos és újszerű tippeket adhat és kaphat a babakonyhával kapcsolatban.

 

 

Amikor egy kisbaba eléri a féléves kort, akkor a táplálkozásában az anyatejen kívül megjelennek más élelmiszerek is. A hozzátáplálás kezdetén azonban sok kismama értetlenül áll a nagy feladat előtt: nem tudják, hogy mit adjanak először a babának, mit főzzenek meg, és mit reszeljenek le nyersen. Felmerülhet bennük a kérdés, hogyan készítsék el otthon a bébipapit, és mivel lehet színesíteni a klasszikus babafogásokat. A megoldás egyszerűnek tűnik: legyünk kreatívak, vegyük figyelembe a babatáplálási irányelveket és részesítsük előnyben a friss hozzávalókat. A gyakorlatban azonban a legtöbb anyuka sokszor tanácstalanul áll hozzá a babafőzőcskéhez! Nekik is segíthet a Nestlé Egészséges Kezdet Egészséges Élet program babarecept-pályázata, amelynek legjobb és legfinomabb receptjeit a szervezők közkinccsé teszik a pályázat után.

Az egy hónapig tartó versenyt két kategóriában hirdetik meg: egyrészt a nagyközönség köréből bárki nevezheti kedvenc receptjét, másrészt a szervezők várják a gasztronómia iránt érdeklődő gasztrobloggerek nevezését is. A konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggerek a recepteket a saját blogjukon való megjelenést követően nevezhetik a versenyre. A pályázatra mindkét kategóriában, bármilyen otthon elkészíthető és a baba életkorának megfelelő étel receptjével lehet nevezni. A pályázóknak nem kell mást tenniük, csak ellátogatni a www.mitegyenababa.hu weboldalra és a receptverseny oldalán feltölteni kedvenc bébiétel-receptjüket.

Az Egészséges Kezdet Egészséges Élet program tavaly indult útjára azzal a céllal, hogy hiteles információkat nyújtson az anyukáknak a kicsik étkezésével kapcsolatban. A babák helyes, életkoruknak megfelelő táplálásával ugyanis számos, később kialakuló betegség megelőzhető, így a különféle allergiák, bőrproblémák, elhízás. A szakmai irányelveknek megfelelően a program összefoglalja, hogy például miért fontos legalább 4-6 hónapos korig a szoptatás, hogyan kezdjük el a hozzátáplálást, és mit ehet meg a kicsi 8 hónaposan vagy egyéves kor után. A programhoz kapcsolódó receptverseny célja, hogy minél többen a valós életbe is átültessék ezeket a babatáplálkozási tudnivalókat, illetve a sok-sok recepttel egymást segítsék a kreatív, változatos ételeket készítő anyukák és apukák.

A győztes receptek kiválasztása három lépcsőben zajlik: először egy szakmai bizottság bírálja el azt, hogy ki kerülhet be a versenybe, azaz mely receptek felelnek meg a babatáplálkozási irányelveknek. Ezután a szervezőkből összeálló zsűri alakítja ki a shortlistet a receptek újszerűsége és kreativitása alapján. A végső győzteseket végül a nagyközönség választja ki szavazás útján. A receptekre mindkét kategóriában bárki szavazhat, de csak egy alkalommal. A nagyközönség számára kiírt kategóriában a fődíj egy négyfős, családi hétvége a bababarát Kolping hotelben, ezen kívül a 2-5 helyezettek Nestlé baba-ajándékcsomagot nyernek, míg a gasztrobloggerek a 3 Nescafe Dolce Gusto kávéfőző egyikéért indulhatnak. Az értékes nyereményekről, a nevezés feltételeiről és a receptverseny részleteiről a www.mitegyenababa.hu weboldalon olvashatunk. Ide érdemes mindenkinek ellátogatni, hiszen a legjobb, a szakmai alapelveknek is megfelelő recepteket a Nestlé közkinccsé teszi, sőt ne feledjük, hogy a végső nyerteseket a nagyközönség szavazatai alapján választják ki!

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása