HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

LUCULLUS A SZABADBAN - HEGYMÁSZÁS, MAJD GRILLEZÉS

2006.09.23. 00:02 lucullus

Rendhagyó utunk ezúttal a Dömösön található Vadálló-kövekhez és Prédikálószékhez vezetett;  a hegymászás után pedig barbecue partival örvendeztettük meg saját magunkat.

Igen, valóban nem mindennapi kalandra szántuk el magunkat. Mindeddig asztalok mellett múlattuk evőemberi időnket, és eddig nemigen adtunk magunknak alkalmat arra, hogy az ételeket a természetben, ősi közegünkben élvezzük. Ezért most egy olyan kalandra indultunk, ami magában hordozta a KIRÁNDULÁS, a CSALÁDI NAP és a BARBECUE PARTI stílusjegyeit is.  

Rendhagyó utunk a Pilis egyik legszebb és legemblematikusabb helyére, a Rám-szakadék szomszédságában elhelyezkedő Vadálló kövekhez és a Prédikálószék-re vezetett, ahol ki-ki kénye-kedve szerint válogathatta meg, hogy hová és mennyit túrázzon. A tervezett útvonal Dömös - Vadálló-kövek – Prédikálószék volt; a Rám-szakadékot azért nem mertük bevállalni, mert 4 kicsi Lucullus utánpótlás is volt velünk. Ételeink útközben elég puritánul hangozhattak, hiszen keksz, csokoládé, szárított barack és víz formájában lapultak hátizsákjainkban.

Visszatérve a kiindulópontra aztán sült kolbászok, húsok, zöldségek, kenyér, sör és üdítő vártak ránk, persze ezek  nagy részét saját magunknak kellett előállítanunk. Volt is gondunk bőven: a tűz nem gyulladt meg elsőre, kevés száraz gallyat tudtunk összegyűjteni gyújtósnak; a mustárról és a ketchupről kiderült, hogy szavatossági idejük lejárt, satöbbi, de azért nagyon jól éreztük magunkat. Az ilyen események csapatépítő és közösségformáló ereje pótolhatatlan!

Az eseményen részt vett Czine Zoli, a Szabadban.hu oldal 'Főnöke'/'Zsurnalisztája'/'Tudósítója' is, az ő élménybeszámolóját is szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani! Meg persze néhány fotót is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: outdoor cooking

süti beállítások módosítása