HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

EGY UTOLSÓ KÍNAI VACSORA WANGNÁL- BEZÁRT A TELEPY UTCAI ÉTTEREM

2013.06.03. 12:25 lucullus

036.JPG
 
A Lucullus BT sosem szokott kínai vacsora után kínai vacsorát szervezni, azonban most olyan helyzet állt elő, hogy ezt az íratlan szabályt meg kellett, hogy szegjük. Szomorúan (ámde a jövőbe tekintve mégis nagy optimizmussal) konstatáltuk, hogy 7 év működés után bezárta kapuit Wang mester Telepy utcai kínai étterme. A hely az egyik legjobb kínai étteremmé vált Magyarországon, sokunk kedvence, a kínai konyha nagy szentélye, számos szakmai elismeréssel a háta mögött.
Az okokról és a jövőbeli tervekről Wang mester sztárszakács, étteremtulajdonos személyesen adott bővebb tájékoztatást, mégpedig egy pazar vacsorasorozat keretén belül. Júniusban három nagyszabású kínai vacsorát is tartottunk "Best of Telepy" címmel, ami után be is zárt az étterem, és az ott tapasztalt, kóstolt ételek is vélhetően egyesülnek majd az örökkévalósággal.
 
"Nehezen írom le eme szavakat, mivel nagyon a szívemhez nőtt a Telepy utcai étterem. Vágtam benne avatási szalagot, rendkívül sok rendezvényt tartottunk ott, és vendégként is gyakran megfordultam benne.  "Jó a helynek a "csíje" - ezt szoktam mindig mondogatni korábban" - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító /elnöke. "Jó szívvel ajánlom a figyelmébe minden Wang- és Telepy-rajongó figyelmébe a következő vacsorát, ahol méltóképpen búcsúzunk az intézménytől." - tette hozzá.
 
Mindhárom nap tumultus volt; az ínyencek nagy létszámmal tisztelegtek Wang mester előtt.
A menüsor így nézett ki:
 
Leves

*Si-Chuan csípős, savanyú leves

Ételek

* Kínai húsos táska
*
Ízletes sertésfülfalatok
* Száznapos tojás zöldpaprikával
* "Ko shui fei pian", azaz a szupersztár ökörszív & pacal kombó
* Étvágygerjesztő zellersaláta
* fekete-fafülegomba-saláta
* Gong-bao királyrák
* Pekingi hagymás csirke
* Dong Po sertésköröm barnaszószban párolva
*Ég és Föld oldalas
* Csirke "Ge shan" módra
* Ma-po tofu
* Sült báránydarabkák
*"Meglepetés"
* Wang mester pirított tésztája
* Kínai jázmin rizs

Desszertek

*Kókuszos rizstésztagombóc
*Édes kínai kenyér

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha wang étterem

süti beállítások módosítása