HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Ökörszívvel, csirkelábbal...

2012.11.17. 17:21 lucullus

Ökörszívvel, csirkelábbal Wangnál lett kilencéves a Lucullus BT.

 Lbt 9 év.JPG

Tradicionális-sokfogásos kínai ebédre került sor Wang mester Gizella úti kínai éttermében, amely fennállásának 3., míg a Lucullus  BT gasztronómiai egyesület a 9. születésnapját ünnepelte. Az ebéden Wang mester bemutatta étlapjának új ételeit is: egy ötkincs-csülkös kondért, a “nagypapa átértelmezett kedvencét” (csirkeláb & sertésfül zöldségekkel), a Ge-shan csirke módjára készült sült rákot, és a thai-paprikás csirkecomb-darabkákat. Az ünneplésről nem hiányozhattak a megszokott kedvencek sem: így az ökörszív & pacal kombó, a pirított tészta, a zöldhagymás kacsa és a yo cai zöldség.

A résztvevők részesei lehettek egy kínai tésztahajtogató shownak is, ahol legalább ötféleképpen nyújtották az – egyébként Kínából eredeztethető – tésztát; a legérdeklődőbbek pedig betekinthettek Wang mester konyhájába is. "Mi mindent megmutatunk A-tól Z-ig, nemcsak az ételt, hanem annak készítési helyét, módját is" - mondta el a már két évtizede Magyarországon élő kínai mesterszakács.

 

 

A Lucullus BT, amely 9. éve népszerűsíti itthon az egyetemes gasztronómiát és az ételeken keresztül ismerteti meg a nemzeti kultúrákat - részletesen bemutatta az ötezer éves KÍNAI KONYHÁT kulturális szempontból, amely olyan, mint maga az UNIVERZUM – sokoldalú és végtelen. 

Az eseményen szó esett a kínai konyha történetéről, étkeiről, legjellegzetesebb fűszereiről, asztaltiszteleti szokásairól is.

"A kínaiak sokan esznek, sokfélét, és mindezt körasztalnál, bambuszpálcikával, és csészés rizzsel. Mi ez, ha nem világérdekesség, amit kutya kötelességünk bemutatni más kultúrák képviselőinek?" - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT boldog elnöke.

Az ünnepi tortát Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője "követte el", amelyben a szezámmag, a gyömbér és a karamella domináltak.

 

Aki szeretné végigenni a lent felsorolt menüt, az december 12-13-14-én megteheti ezt a Lucullus BT szervezésében.

 

sertésoldalas jégcsapretek-leves

kínai tavaszi tekercs

gőzölt húsos táska szezámolajos-szójaszószos mártással

"nagypapa átértelmezett kedvenc" sertésfül & csirkeláb kombó

ko shui fei pian” ökörszív, nyelv, belsőségek

étvágygerjesztő zellersaláta

fekete fafüle gombasaláta

házi ötkincs-csülök kondér – illatos omlós gombával

zöldhagymás kacsa

jo cai (vagy pak csoi) zöldség

Wang pirított tészta

hirtelen sült rák Ge shan módra

thai paprikás csirkecomb darabkák

házi tofu-sertés variáció

szezámmagos gombóc

 

További info:

 

Lucullus BT

http://lucullus.blog.hu

 

+3620 240-8530

Címkék: kínai konyha