HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

BOMBAYI VACSORA A SALAAM BOMBAY-BEN

2012.06.03. 19:59 lucullus

 

Félévente azért dukál nekünk egy autentikus indiai vacsora, ráadásul most egy olyan helyen jártunk, ahol még sohasem jártunk korábban a Lucullus BT-vel.

119. étekutunk ezúttal a Salaam Bombay nevű étterembe vezetett, a Lánchíd lábánál, amely már7. éve nyitva áll, mi pedig mit sem hallottunk róla eddig. Pedig de jó lett volna...

Egyesek szerint a hely egy "michelin-csillag wannabe krosszóver" akar lenni, mások szerint egy "yuppie találkahely", de így vagy úgy, a Salaam Bombay étterem "enyhén" megpróbálja újrafogalmazni az indiai konyháról alkotott véleményünket. A közvetlenül Indiából behozott alapanyagokkal élményközeli ízelítőt kínál ebből az elbűvölő és varázslatos országból; az étlap eredeti indiai recepteket tartalmaz, amelyek mesterszakácsok által lettek tökéletesítve. A frissen behozott füvek és fűszerek gondoskodnak arról, hogy minden falat magába foglalja az indiai konyha ízeit és harmóniáját. Kellemes hangulatot áraszt a finoman és ízlésesen kialakított belső eklektika, amelyek élethűen adják vissza India nagyságát és színeit. A lágy zene kellemes hatással, nyugtató érzést kelt.

Következő vacsoránkon ezúttal a bombayi konyhából kaptunk egy kis ízelítőt, segítségünkre Mr Jacky, az étterem tulajdonosa volt. A vacsora rendkívül jól sikerült.

 A Lucullus BT bombayi vacsorája

 Előételek

* Bhaijya, azaz a valódi mentaszósszal kínált, lencselisztbe forgatott sült hagymagombóc ("a vegetáriánusok kedvence")
* Grillezett csirke-kebab variációk ("erre nagyon büszkék vagyunk")

 Főételek

 * Dal Tadka (indiai krémes sárgalencse curry, aromás fűszerekkel)
* Saag Paneer ( spenót & saját készítésű házisajt curry keveréke)               
* Butter Chicken (vajas csirke curry, marinált csirkefalatok, az “örökzöld” klasszikusunk)
* chicken tikka masala
* Pulao Rice (rizs pullao stílusban, "sáfránnyal és csipetnyi fűzserrel")
* Naan, azaz "könnyű, omlós kenyerünk"
* Green salad ("vegyes saláta az évszaknak megfelelően")

Édesség

* Mogyoróval & csokoládéöntettel készített kulfifagylalt
* Csokoládégolyó inspiráció Bombay aromáival átitatva

 

komment

Címkék: indiai konyha salaam bombay étterem

süti beállítások módosítása