Félévente azért dukál nekünk egy autentikus indiai vacsora, ráadásul most egy olyan helyen jártunk, ahol még sohasem jártunk korábban a Lucullus BT-vel.
119. étekutunk ezúttal a Salaam Bombay nevű étterembe vezetett, a Lánchíd lábánál, amely már7. éve nyitva áll, mi pedig mit sem hallottunk róla eddig. Pedig de jó lett volna...
Egyesek szerint a hely egy "michelin-csillag wannabe krosszóver" akar lenni, mások szerint egy "yuppie találkahely", de így vagy úgy, a Salaam Bombay étterem "enyhén" megpróbálja újrafogalmazni az indiai konyháról alkotott véleményünket. A közvetlenül Indiából behozott alapanyagokkal élményközeli ízelítőt kínál ebből az elbűvölő és varázslatos országból; az étlap eredeti indiai recepteket tartalmaz, amelyek mesterszakácsok által lettek tökéletesítve. A frissen behozott füvek és fűszerek gondoskodnak arról, hogy minden falat magába foglalja az indiai konyha ízeit és harmóniáját. Kellemes hangulatot áraszt a finoman és ízlésesen kialakított belső eklektika, amelyek élethűen adják vissza India nagyságát és színeit. A lágy zene kellemes hatással, nyugtató érzést kelt.
Következő vacsoránkon ezúttal a bombayi konyhából kaptunk egy kis ízelítőt, segítségünkre Mr Jacky, az étterem tulajdonosa volt. A vacsora rendkívül jól sikerült.
A Lucullus BT bombayi vacsorája
Előételek
* Bhaijya, azaz a valódi mentaszósszal kínált, lencselisztbe forgatott sült hagymagombóc ("a vegetáriánusok kedvence")
* Grillezett csirke-kebab variációk ("erre nagyon büszkék vagyunk")
Főételek
* Dal Tadka (indiai krémes sárgalencse curry, aromás fűszerekkel)
* Saag Paneer ( spenót & saját készítésű házisajt curry keveréke)
* Butter Chicken (vajas csirke curry, marinált csirkefalatok, az “örökzöld” klasszikusunk)
* chicken tikka masala
* Pulao Rice (rizs pullao stílusban, "sáfránnyal és csipetnyi fűzserrel")
* Naan, azaz "könnyű, omlós kenyerünk"
* Green salad ("vegyes saláta az évszaknak megfelelően")
Édesség
* Mogyoróval & csokoládéöntettel készített kulfifagylalt
* Csokoládégolyó inspiráció Bombay aromáival átitatva