HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Sétálós gasztrotúra a belvárosban a Tablefree.hu - val

2012.02.25. 19:54 lucullus

Együttműködő partnerünk, a Tablefree.hu "intelligens asztalfoglalási portál" tökjó ötlettel állt elő, ugyanis meghívták az újságírókat és bloggereket egy sétálós gasztrotúrára az V. kerületbe. A Chef Café-ban indult a menet, vegyes előételek falatkákkal, halas pogácsával és sütőtökkrémlevessel, ahol a remek ízek mellett megtudtuk, hogy a "A Konyha" nevű budai étteremből lett belvárosi intézményben a Vendég írja az étlapot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az étlapon csak alapanyagok vannak feltüntetve, és a séffel való konzultáció után lesz belőle étel a kívánságunk szerint. A második állomás a Peppers! nevű mediterrán grillétterem volt, ahol már komolyabban belaktunk: volt meleg libamáj brióson pálinkamártással, szentjakab kagyló whiskey-s vaníliaszósszal és spenóttal, racka juh cukkinivel, valamint prime rib stake a svájci Simmental marhából. Az ételekhez kétféle remek bort javallottak a Malatinszky családtól, de volt frissen sült bagett fokhagymás olivaolajjal is. Ez az étkezés is jónak volt mondható, noha nem vetekedhetett az első hely kecskehúsos- lencsepürés előfalatkájával és leveseivel. Némi séta után a Szamos Gourmet házban kötöttünk ki, hogy egy csokicsészében felszolgált marcipánlikőr után belessünk a szervezet új irányába: a csokoládékészítésbe bonbonok terén. Hát mit ne mondjunk - reméljük, még sok ilyen Tablefree.hu esemény lesz, amiért még sétálgatni is hajlandóak vagyunk az intézmények közt.

 

2 komment

Címkék: tablefree