HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

BISZTRONÓMIA FELSŐFOKON - VACSORA AZ U26-BAN

2011.10.08. 23:08 lucullus

 
Következő, 109. vacsorakalandunk a ma rendkívül divatosan hangzó BISZTRONÓMIA jegyében zajlott; utunk a nemrég nyílt, és viharsebesen a csúcsra szökő U26 étterembe vezetett. Bernát Dániel séffel egy ‘Ízekre szedett dallamok’ elnevezésű zenés vacsorán volt szerencsénk megismerkedni cirka két éve, amelyet Kerekes Sándorral közösen valósítottak meg az akkori Gold bisztróban. A vacsora, ahol ételekhez zenét társítottak köretként, olyannyira beütött, hogy azóta is ennek lázában égtünk.. Azóta Dani az U26-ban tör a csúcsra - Magyarország egyik legtehetségesebb fiatal séfjéről van szó.
Fotók
 
Bernát Dániel és az U26 különleges, exkluzív menüvel készült a Lucullus BT-nek. Minden egy kicsit magyar, egy kicsit francia, és egy kicsit kitekintő volt - rendkívül finom, elegáns és jól átgondolt kivitelben.
 
MENÜSOR
 
 
/ hazai ízek a XXI. század textúráival /
 
hideg paradicsom mousse, petrezselyem espuma, napraforgós ropogós
 
/ kitekintés Ázsiába /
 
chilis édesburgonya leves kókusz habbal
 
/ a gyümölcsöző technika /
 
sous-vide kacsamell sült barackkal, rozmaring olajjal
 
/ marha oldalas, ahogy az U26-ban illik /
 
marha melange zelleres francia vajas burgonyapürével, jus-vel, zeller chips-el
 
/ édes ízek, hol vagytok ma már /
 
csokoládé mousse, angolkrém hab, kávé sodó, csokipapírban, sós karamellel
 
 

 

Címkék: bisztronómia u26 étterem