HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A THAI WOKPÖRGETŐ 8 FOGÁSOS THAI VACSORÁJA

2011.08.10. 09:43 lucullus


 Mivel épp meglehetősen "enyhe telünk" van, ezért muszáj volt egy kicsit begyújtanunk néhány thai chilipaprikával, és ezennel megszervezük Sao Rujopakan thai wokpörgető 2. thai vacsoráját a Lucullus BT-nek. Sao-val már két éve működünk együtt, egy vacsoránk és több főzőkurzusunk is volt már a nagytudásúval. Következő étekutunk (mely összességében már a 106. vacsoránk) a Bangkok House thai étterembe vezetett (ahol tavaly is voltunk már), és amely Magyarorország EGYIK legjobb thai étterme.
 
Nos. Sao mester (akinek az estre Velencéből rendeltek észveszejtő "Sao" felirató sapkát) a következő REMEK ételsort állította össze kedvünkért:
 
 
* Az elmaradhatatlan TOM KA KAI, azaz a kókusztejes csirkeleves
* Namambharat chittachang halpite
* Bangkok tavaszi tekercs
* Édes-csipős tilápia filé
* Massamun curry marhahússal
* Kesudiós csirkedarabkák
* Vörös curry KACSAHÚSSAL
* Ragacsos rizs mangóval
 

Az est remekül sikerült, mindenki jól érezte magát. A legjobb étel a RED CURRY kacsa volt, a MASSAMUN curry meg tán a másik.

Rekonstrukció: 

 

Címkék: thai konyha bangkok house étterem Sao Rujopakan