HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Ízelítő a legutóbbi thai főzőkurzusunkból

2011.06.14. 22:22 lucullus

Legutóbbi thai főzőkurzusunk is remekül sikerült, ámde három tanulsága is volt az estnek: 
1. A meghirdetett menüsort összevissza kevertük, és meg is újítottuk.
2. Csináltunk édes-savanyú sertést, aminél fogva kiderült, hogy semmi hasonlóságot nem mutat kínai rokonával.
3. Még mindig nem derült ki, hogy Sao mester komolyan gondolta-e, avagy csak viccelt, amikor is a "tomatoe sauce" néven ketchupot kért az ételhez, és paradicsimlevet kapott. 

A menüsor végül így alakult:

- édes-savanyú sertés

- sárga curry rákkal
- sült üvegtészta csirkével

 Az eseményen volt thai jázminrizs, citromfüves méz kóstolás, indiai csípős mogyoró, és kínai szilvabor is.
 

További fotók: 

 

Címkék: thai konyha